WESTPRO viikkoraportti: U18-joukkue teki hienon paluun

“Määrättiin ottelun tahti”

Kollien viikko U20 SM-alkusarjassa otteluiden osalta käynnistyi jo keskiviikkona, kun Elisa Areenalla vieraili TUTO Hockey. Vaikka turkulaiset olivatkin hävinneet kauden kaikki pelaamansa sarjaottelut, ei illasta tullut kotijoukkueelle mitään läpikävelyä. Siitä ensimmäinen näyte saatiin jo avauserässä, jonka TUTO vei nimiinsä maalein 1-0. Toisen erän toisella minuutilla Veeti Kuhta laukoi Kollit ylivoimalla maalin edestä maalivahdin torjunnan jälkeisestä paluukiekosta tasoihin ja vajaat pari minuuttia myöhemmin Juho Juvonen (1+1) pyöräytti komealla “vanhanaikaisella” isännät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Myös ottelun seuraava maali syntyi ylivoimalla ja Kollien harmiksi siitä vastasi TUTO Hockey, jonka 2-2-tasoitusosuma syntyi puolustajan viivalaukauksella. Kollit siirtyi toistamiseen ottelussa johtoon reilut puolitoista minuuttia vierasjoukkueen tasoituksen jälkeen, kun Rasmus Ruususen terävä rannelaukaus yllätti TUTO Hockey -maalivahdin. Vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Kollit sai erinomaisen mahdollisuuden kasvattaa johtoasemaansa, kun se pääsi pelaamaan ylivoimalla viiden minuutin ajan. Pitkä erikoistilanne ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja vierasjoukkueen toisen erän onnistuneen taistelun kruunasi 3-3-tasoitusmaali pari minuuttia ennen toista erätaukoa.

Toisen erän tapahtumista sisuuntuneena TUTO Hockey hallitsi kolmatta erää ja se haki raivoisasti kauden avausvoittoaan, mutta kotijoukkue kesti takaiskuitta. Eikä vähiten maalivahtinsa Aku Koskivuon ansiosta, joka torjui ottelussa yhteensä 23 kertaa ja niistä 12 kolmannessa erässä. Ottelussa Kollien maalinteon aloittanut Kuhta sai lopulta kunnian viimeisellä myös ottelun viimeisen ja voittomaaliksi jääneen 4-3-osuman, rangaistuslaukauksella. Kun ottelua oli pelaamatta pari minuuttia, lähti Kuhta rohkeasti haastamaan vierasjoukkueen puolustajaa, joka tilanteessa joutui rikkomaan läpiajoon karannutta Kuhtaa. Tyylikäs viimeistely maalin oikeaan yläkulmaan syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 58.03.

– Ei missään tapauksessa meidän paras ottelu. Työteliäisyys puuttui, paljon kiekon kanssa puskemista, iskut omissa vajaita ja hyökkäyspäässä rohkeus kiekossa pysymisessä puuttui. Hyvää tietysti oli, että löydettiin keinot voittaa ottelu, mutta parannettavaa jäi, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta kommentoi ottelun jälkeen.

Lauantaina Kollit vieraili Lappeenrannassa, missä vierasottelu SaiPaa vastaan oli avauserän jälkeen maalittomassa tasatilanteessa. Toisessa erässä Oskar Komarov ja Lari-Henrik Posti laukoivat Kollit 2-0-vierasjohtoon vajaassa viidessä minuutissa ja vaikka SaiPa vielä ennen toista erätaukoa ylivoimalla maalin päähän nousikin, ei vierasjoukkueen toista peräkkäistä voittoa enää kolmannessa erässä estänyt mikään. Juvosen viikon toinen maali vei Kollit 3-1-johtoon kuutisen minuuttia ennen päätössummeria ja loppunumerot 4-1:een alivoimalla tyhjään SaiPa-maaliin viimeisteli Roope Turunen (1+1). Jani Lampisen voitto-otteluun Kollien maalissa vaadittiin 17 torjuntaa.

– Vaikea lähtö ja oikeastaan koko ensimmäinen erä oli hakemista. Painekarvaus ja ohjauspelin aktiivisuus olivat varovaista. Toisesta erästä eteenpäin saatiin taas homma rullaamaan, kun uskallettiin mennä ja oltiin aggressiivisia. Omissa puolustaminen oli jämäkkää ja muutenkin määrättiin ottelun tahti. Kolmannessa erässä vietiin vierasottelu maaliin tasapainoisella pelaamisella, Kuhta kehui.

“Tyytyväinen kuuteen pisteeseen”

U18 SM-alkusarjassa HIFK:n paluu kahden viikon ottelutauolta kaukaloon sujui voitokkaasti, kun joukkue voitti viime viikonloppuna molemmat pelaamansa ottelut. Perjantaina Joni Töykkälän miehistön käsittelyssä kaatui Kiekko-Espoo maalein 5-1 ja sunnuntaina SaiPa tiukan taistelun päätteeksi maalein 2-1. Molemmat ottelut pelattiin Elisa Areenalla. Kiekko-Espoota vastaan pelatussa ottelussa vierasjoukkue siirtyi avauserässä 1-0-johtoon, mutta HIFK:n 1-1-tasoitus syntyi vain 56 sekuntia myöhemmin.

Toisen ja kolmannen erän kotijoukkue kirjautti molemmat nimiinsä maalein 2-0. Emil Vinni HIFK:n maalissa torjui ottelussa 22 kertaa, kun taas kenttäpelaajista tehokkaimmat olivat Miro Tauslahti (1+2), Kasper Lundell (0+2), sekä maalinteossa jokainen kertaalleen onnistunut Onni RekolaPatrik Tasavuori ja Petrus Surenkin.

– Pieni tauko otteluista näkyi alussa pienenä hermostuneisuutena. Ottelun edetessä pystyimme parantamaan kiekollista peliä ja siitä seurauksena 5-1-voittolukemat, Töykkälä arvioi.

Myös SaiPaa vastaan pelatussa ottelussa vierasjoukkue avasi maalinteon ja aivan kuten Kiekko-Espoota vastaan, ei HIFK:n tasoitusmaalia tälläkään kertaa tarvinnut kauan odottaa. Tauslahden 1-1-tasoitusmaali kun syntyi 71 sekuntia SaiPan 1-0-maalin jälkeen. 42 kertaa kohti vastustajan maalia ottelussa laukonut HIFK pääsi lopulta juhlimaan voittoa, kun Aleksi Huttunen viimeisteli 2-1-voittomaalin kolmannessa erässä ajassa 44.55. Samu Bau kirjautti ottelussa tehot 0+2, ollen siis mukana molemmissa HIFK:n maaleissa. Daniel Salmivuori urakoi isäntien maalissa 32 torjuntaa.

– Alku oli vähän kankea. Vastustaja oli erittäin työteliäs ja tasokas joukkue, joka laittoi meidät tiukoille. Jätkät toteutti pelisuunnitelmaa tunnollisesti. Tyytyväinen kuuteen pisteeseen, haastavan karanteenijakson jälkeen, Töykkälä korosti.

HIFK:n U18-joukkue on voittanut kolme viimeisintä otteluaan yhteismaalein 13-4 ja kotona se on voittanut tänä syksynä viidestä pelaamastaan ottelusta neljä.

“Parannettiin, mutta tehottomuus painoi”

U16 SM-karsintasarjan kakkoslohkossa HIFK:lla oli viime viikon ohjelmassaan vain yksi ottelu, kun se kohtasi vieraissa Kiekko-Espoon. Joukkueet olivat kohdanneet “Nordiksen alakerrassa” kuukautta aiemmin ja silloin espoolaiset nappasivat täyden pistepotin 3-0-voiton myötä. Sama tahti jatkui myös kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa, kun Kiekko-Espoo kirjautti avauserän nimiinsä maalein 2-0. Maaleista ensimmäinen syntyi ylivoimalla ja toinen tasavajaalla.

– Kiekko-Espoo tuli ottelun alusta alkaen vauhdilla ja oli vahvalla päällä kaikissa tilanteissa. Ensimmäinen jäähy maksoi heti maalin ja vastustaja johtoon. Ensimmäisen erän loppuvaiheessa vielä molemmille jäähyt väkivaltaisuudesta, siitä neljä vastaan neljä -peli ja pienestä pompusta kiekko vastustajalle, mistä 2-0-maali, HIFK:n U16-joukkueen päävalmentaja Ville Ahola harmitteli.

Toisen erän Kiekko-Espoo vei nimiinsä maalein 1-0 ja näin kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 0-3. Vaikka HIFK laukoi ottelussa kohti vastustajan maalia yhteensä 36 kertaa, ei se onnistunut maalinteossa lopulta kuin vain kerran. Leevi Kilpalan ylivoimamaali kolmannessa erässä ajassa 51.28 toi HIFK:lle erävoiton, mutta sen tuoma lohtu oli lopulta laiha, kun lopputuloksena oli 1-3-tappio.

– Toisessa erässä päästiin paremmin kiinni otteluun, mutta maalipaikoille oli vaikea päästä. Vastustaja iski toiseen erään vielä maalin, meidän ollessa tehottomia. Viimeinen erä taisteltiin ja saatiin yksi maali, mutta sen lähemmäksi ei onnistuttu pääsemään. Huonoa oli ottelun alku. Sen jälkeen parannettiin, mutta tehottomuus painoi, Ahola kuvaili.

HIFK on pelannut kolme viimeisintä otteluaan vieraissa, kun taas viidestä seuraavasta ottelusta neljä on kotiotteluita.

Tulevat ottelut

Kollit: ke 14.10. klo 19.00 Ilves-Kollit, pe 16.10. klo 13.00 Lukko-Kollit, la 17.10. klo 16.00 Kollit-KalPa

U18: ke 14.10. klo 18.20 IFK-Jokerit, la 17.10. klo 13.50 K-Vantaa-IFK, su 18.10. klo 12.30 Pelicans-IFK

U16: pe 16.10. klo 18.50 IFK-K-Vantaa, la 17.10. klo 14.35 K-Espoo-IFK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.