WESTPRO viikkoraportti: Neljä minuuttia, neljä maalia

“Toisessa erässä hyvä jakso”

Kollit pelasi viime viikolla U20 SM-alkusarjassa kaksi ottelua. Perjantaina Kimmo Kuhdan miehistö matkusti Oulun Raksilaan, missä vastaan luisteli Kärpät. Kollit sai otteluun hyvän alun, kun hieman ennen avauserän puoliväliä Otto Salin laukoi vierasjoukkueen 1-0-johtoon ylivoimalla.

Jos toimi Kollien ylivoimapeli avauserässä, niin samaa voidaan sanoa myös Kärppien ylivoimapelistä. Isännät kun viimeistelivät ennen ensimmäistä erätaukoa ylivoimalla kaksi maalia.

Toisen erän Kärpät vei nimiinsä maalein 1-0 ja kun samat lukemat kirjattiin pöytäkirjaan myös kolmannen erän osalta, joutui Kollit lähtemään kotimatkalle 1-4-tappion kera. Tappio oli joukkueelle neljäs peräkkäinen.

– Hyvä lähtö otteluun ja saatiin tehtyä avausmaali. Avauserän jälkeen suht’ tasaista, vaikka Kärpät oli hieman parempi hyökkäyspään hyökkäyspelissä. Kolmannessa erässä luotiin muutama paikka, mutta oltiin tehottomia. Ihan hyvä ottelu meiltä vieraissa, Kollien päävalmentaja Kuhta kommentoi ottelun jälkeen.

Kollit oli tehnyt neljässä peräkkäisessä tappioon päättyneessä ottelussaan yhteensä vain viisi maalia, mutta lauantaina Elisa Areenalla ottelussa TUTO Hockeyta vastaan se kuuluisa ketsuppipullo sitten vihdoin aukesi.

Ottelun toiseen erään lähdettiin tilanteen ollessa tasan 2-2. Toisessa erässä Kollit äityi hurjaan iskuun, joukkueen viimeisteltyä neljään ja puoleen minuuttiin peräti neljä maalia.

TUTO Hockey nousi maalirikkaassa ottelussa kahdesti kahden maalin päähän, 4-6:een ja 5-7:ään, mutta Kollien toisen erän tehohetki kantoi lopulta aina voittoon asti.

7-5-voitossa kotijoukkueen tehopelaajia olivat Aatu Laakso (2+0), Roope Turunen (1+1), Ville Puhakka (0+2), Matias Lentämäki (0+2), Salin (0+2), Lari-Henrik Posti (0+2), sekä kertaalleen maalinteossa onnistuneet Leevi TanskanenOskar KomarovVeeti Kuhta ja Jesse Seppälä. Kollien maalissa pelanneelle Aku Koskenvuolle torjuntoja kertyi 31 kappaletta.

– Toisessa erässä saatiin hyvä jakso ja myös maalinteossa onnistumisia. Muutaman minuutin hyvän jakson seurauksena 6-2-johto, mutta sitten taas lopetettiin hieman perusasioiden tekeminen ja päästettiin vastustaja mukaan. Pystyttiin kuitenkin ottamaan voitto, vaikka meidän pelin taso heittelikin ottelun sisällä, Kuhta arvioi.

 

“Ehjä ja tasapainoinen 60 minuuttia”

U18 SM-alkusarjassa IFK:n viikko käynnistyi lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. IFK oli voittanut kauden seitsemästä aiemmasta kotiottelustaan kuusi ja syyskauden hyvä kotivire sai jatkoa, kun Ilves kaatui Aleksanteri Kaskimäen kahdella maalilla ja Emil Vinnin nollapelillä (20 torjuntaa) maalein 3-0.

Kaskimäki viimeisteli ottelun avausmaalin avauserässä ja 3-0-loppunumerot kolmannessa erässä. 2-0-maalista vastasi Anton Kyynäräinen ensimmäisessä erässä ylivoimalla.

– Hyvä startti ja siitä palkintona 2-0-johdossa ensimmäiselle erätauolle. Toinen erä oli hieman hakemista yhteistyön kanssa. Kolmannessa erässä pystyttiin enemmän hyökkäämään yhdessä. Ehjä ja tasapainoinen 60 minuuttia, IFK:n U18-joukkueen päävalmentaja Joni Töykkälä kehui joukkuettaan.

Sunnuntaina IFK kärsi vierastappion Porissa Ässille maalein 2-6. Kahden erän jälkeen Ässien johtonumerot tulostaululla olivat 3-2, IFK oli vielä tiukasti mukana voittotaistelussa, mutta päätöserän patapaidat veivät nimiinsä tylyin lukemin 3-0. Vierasjoukkueesta maalinteossa onnistuivat Konsta Hänninen sekä Julius Kokko.

– Tasaista vääntöä läpi ottelun. Vastustaja pelasi laadukasta kiekkoa ja oli tehokas. Meillä jäi maalipaikoissa tehokkuus hieman piippuun ja tästä seurauksena pisteet jäi ansaitusti Poriin, Töykkälä harmitteli.

 

“Ansaittu voitto”

Myös IFK:n U16-joukkueelle viikko toi kahdesta pelatusta ottelusta yhden voiton ja yhden tappion. Ikäluokan SM-karsintasarjan kakkoslohkossa pelaava IFK kohtasi perjantaina kotonaan KJT Haukat. Vähämaalisessa jännitysnäytelmässä nähtiin lopulta vain kolme maalia ja niistä kaksi jo ensimmäisen erän aikana.

Roni Alanko laukoi IFK:n 1-0-johtoon ajassa 3.16, mutta KJT Haukat nousi tasoihin vielä ennen ensimmäistä erätaukoa. Kahden maalin iltaa viettänyt Alanko viimeisteli loppunumerot 2-1:een toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Otto Nuto IFK:n maalissa urakoi 43 torjuntaa, joista 19 kolmannessa erässä.

– Joukkue lähti hyvällä vauhdilla ja asenteella otteluun. Pystyttiin pelaamaan kiekolla ja puolustettiin ihan tiiviisti. Pieni virhe ensimmäisen erän loppupuolella kostautui ja vastustaja tasoitti. Toisessa erässä saatiin pitkiä hyökkäyksiä ja pysyttiin kiekossa, eikä jouduttu kovinkaan paljon painimaan omassa päädyssä. Viimeiseen erään KJT Haukat tuli hyvällä ryminällä. Oltiin kuitenkin kurinalaisia puolustuspelin suhteen ja puolustettiin vastustaja hyvin pelin ulkopuolelle. Ansaittu voitto, IFK:n U16-joukkueen päävalmentaja Ville Ahola korosti.

Sunnuntaina IFK isännöi Pelicansia, joka onnistui maalinteossa kahdesti, kun ottelua oli ehditty pelata vasta kolmisen minuuttia. Lahtelaisten vierasjohto kasvoi toisessa erässä jo 3-0:aan, ennen kuin IFK onnistui “rikkomaan kuparisen”, Juuso Kuisman kavennettua 1-3:een hieman ennen ottelun puoliväliä.

Kavennusmaali oli kuitenkin laiha lohtu kotijoukkueelle, kun Pelicans teki kolmannessa erässä vielä kolme maalia ja voitti ottelun lopulta maalein 6-1.

– Jos edellisen ottelun alussa oltiin valmiita, niin nyt ei oltu. Puhuttiin jäähyttömyydestä ja nöyrästä puolustamisesta. Ensimmäiseen vaihtoon sitten vähän helppo jäähy ja siitä Pelicansille ylivoimamaali. Eikä edellisestä ehtinyt kulua kauan, niin taas huono puolustusvalmius ja tilanne 0-2 alle kolmessa minuutissa, Ahola kertasi kotijoukkueen kannalta ottelun synkkää alkua.

Ottelu eteni tilanteessa 1-3 aina kolmannen erän loppupuolelle asti, kunnes Pelicansin neljäs maali tyhjään IFK-maaliin kolmisen minuuttia ennen päätössummeria katkaisi kotijoukkueen nousuhaaveet lopullisesti.

– Ei lannistuttu, pystyttiin painostamaan Pelicans-päätyä, mutta tehottomasti. Toinen erä oli tasainen, mutta edelleen vaikeaa saada paikoista sisään. Viimeisessä erässä vauhdikasta peliä, mutta kumpikin puolusti hyvin. Erän loppupuolella Pelicans teki ensin tyhjiin 4-1-maalin ja sen jälkeen vielä kaksi maalia. Loppu oli kuritonta pelaamista. Vastustaja oli monella osa-alueella parempi ja voitti ansaitusti, Ahola myönsi.

 

 

Kaikki HIFK:n junioreiden kotipelit pelataan toistaiseksi ilman yleisöä.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 27.11. klo 18.30 Kollit-KooKoo

U18: to 26.11. klo 18.50 K-Espoo-IFK, la 28.11. klo 16.20 IFK-K-Vantaa

U16: ke 25.11. klo 18.50 IFK-Jokerit, su 29.11. klo 16.20 IFK-K-Espoo

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.