Westpro viikkoraportti: Kollit varmisti runkosarjan kakkossijan

C-nuorten SM-sarja oli viime viikolla tauolla Pohjola Leirin takia, mutta sen sijaan Nuorten SM-Liigassa, sekä B-nuorten SM-sarjassa taisteltiin arvokkaista sarjapisteistä.

“Runkosarjan loppu ehkä näkyy otteluissa”

Kollit pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista ensimmäisen kotona perjantaina JYPiä vastaan. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen viimeistä paikkaa tiukasti metsästävä JYP vei avauserän nimiinsä maalein 1-0. Kollien tilanne alkoi näyttämään tukalalta, kun vieraat karkasivat toisen erän kahdeksannella minuutilla jo kahden maalin johtoon. Rasmus Ruususen tärkeä 1-2-kavennusmaali toisen erän lopulla herätti kuitenkin kotijoukkueen taistelemaan ottelun voitosta.

Kolmannessa erässä Kollit laukoi kohti JYPin maalia 15 kertaa, joista yksi laukaus painui maaliin asti. Miika Herralan ajassa 46.34 viimeistelemä 2-2-tasoitusmaali vei ottelun lopulta jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oli pelattu minuutti ja kahdeksan sekuntia, joutui Kollit alivoimalle Janne Hämäläisen saatua kahden minuutin jäähyn. Tätä mahdollisuutta ei JYP jättänyt käyttämättä, vaan se iski 3-2-voittomaalin ajassa 61.48 neljällä kenttäpelaajalla kolmea vastaan.

– JYP oli koko ottelun ajan hieman työteliäämpi ja halusi voittoa enemmän. Ei päästy omalle tasolle koko ottelun aikana ja se näkyi tietynlaisena turhautumisenakin. Hyvää oli kuitenkin se, että pystyttiin nousemaan 0-2-tilanteesta tasoihin, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta löysi tappio-ottelusta myös positiivista.

Vain reilut 15 tuntia JYP-ottelun päättymisen jälkeen Kollit oli jo Turussa ja vierasottelussa TPS:ää vastaan. Erittäin vähämaalisen ja tasaisen ottelun ainoa maali nähtiin jo avauserässä, kun Janne Hämäläinen nousi voittomaalin myötä sankariksi. Toinen Kollien ehdottomista hahmoista vierasvoitossa oli maalivahti Henrik Tikkanen, joka torjui kaikki TPS:n 22 laukausta.

– Vähän sekava peli meiltä, joka näkyi kiekollisessa huolimattomuudessa. Molemmilla joukkueilla oli paljon maalipaikkoja, mutta maalin tekeminen oli molemmille vaikeata. Tikkasen huippupeli maalissa toi meille voiton. Runkosarjan loppu häämöttää, joka ehkä näkyy otteluissa. Kaikkia pieniä asioita ei tehdä ihan viimeisen päälle huolella, Kuhta arvioi.

Kollit varmisti runkosarjan toiseksi viimeisellä otteluviikolla kakkossijan, joka ennen kaikkea nousee suureen arvoon mikäli Kuhdan miehistö selviytyy välieriin. Välierissä kun runkosarjan toiseksi sijoittuneella joukkueella on varmuudella kotietu. Kollien ero kolmantena olevaan Jokereihin on neljä pistettä, kun molemmilla joukkueilla on enää yksi ottelu pelaamatta. Ja tuo ottelu on keskinäinen kamppailu, joka pelataan Elisa Areenalla keskiviikkona.

“Mennään eteenpäin”

B-nuorten SM-sarjassa HIFK lähti viime viikkoon allaan kolmen ottelun voittoputki, mutta tuo putki meni poikki keskiviikkona vierasottelussa Jokereita vastaan. HIFK nousi toisessa erässä hienosti 1-3-tilanteesta tasoihin 3-3:een, mutta Jokereiden 4-3-maali kolmannessa erässä ajassa 49.06 oli lopulta liikaa. Loppunumerot 5-3:een Jokerit viimeisteli kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa. HIFK:n tehokkain pelaaja oli maalin ja syötön pöytäkirjaan kirjauttanut Oskari Utriainen. Lisäksi HIFK:sta maalinteossa onnistuivat Rasmus Vuorinen sekä Veeti Kuhta.

– Hyvä tasoinen ottelu, jossa vastustaja pyrki antamaan pääasiassa kovaa painetta meille koko ottelun ajan. Osittain tästä syystä ja osittain meidän huolimattomuudesta kiekollisessa pelissä vastustaja sai maalipaikkoja ja onnistui niissä. Loppunumerot olivat oikeutetut, B-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä myönsi ottelun jälkeen.

Sunnuntaina HIFK isännöi Kärppiä, joka on jo varmistanut runkosarjan voiton ja vieläpä ylivoimaisesti. Tammikuussa HIFK oli hävinnyt Oulun Raksilassa murskalukemin 2-9, eikä Kärpät tälläkään kertaa antanut Töykkälän miehistölle mitään mahdollisuuksia taistella toden teolla pisteistä. Avauserä oli vielä tasainen, kun ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 0-1. Toisessa erässä Kärpät kuitenkin iski neljä maalia ja toisti saman tempun vielä kolmannessa erässä voittaen ottelun lopulta maalein 9-0.

– Ottelusta on vaikea löytää kommentoitavaa, koska olimme kaikki niin vajaita suoritustasoltaan. Otetaan peilit omiin käsiin ja mennään eteenpäin, Töykkälä pyrki unohtamaan suurinumeroisen tappion nopeasti.

Kun HIFK:lla on jäljellä vielä neljä runkosarjan ottelua, on joukkue sarjataulukossa sijalla seitsemän. Eroa kuudenteen sijaan ja suoraan paikkaan puolivälierissä on kahdeksan pistettä, tosin kuudentena oleva Ilves on pelannut yhden ottelun HIFK:ta enemmän. HIFK pelaa neljästä viimeisestä runkosarjan ottelustaan kolme kotona. Tällä viikolla on ohjelmassa vain yksi ottelu, kun sunnuntaina “Nordiksen” alakertaan vieraaksi saapuu sarjajumbo Pelicans.

C-nuorten SM-sarjassa HIFK:lla on runkosarjaa jäljellä vielä kolme ottelua. Samuli Marjetan miehistö on tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän, kuuden pisteen päässä kuudennesta sijasta, joka oikeuttaisi suoraan paikkaan kevään puolivälierissä. Tällä viikolla HIFK kohtaa perjantaina Jokerien ykkösjoukkueen ja sunnuntaina Ilveksen, joka on HIFK:n takana sarjassa kymmenentenä.

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.