Westpro viikkoraportti: Kollit murjoi sarjajohtajan jäänrakoon

Kollit ilmoittautui toden teolla mukaan taistelemaan Nuorten SM-Liigan runkosarjan voitosta, kun Kimmo Kuhdan miehistö murjoi sarjajohtaja Kärpät jäänrakoon Elisa Areenalla viime perjantaina.

“Varmaankin kauden paras ottelu meiltä”

Kollit pelasi Nuorten SM-Liigassa viime viikolla kaksi kotiottelua ja voitti ne molemmat, yhteismaalien ollessa 10-4. Perjantaina Elisa Areenalle vieraaksi saapui sarjajohtaja Kärpät Oulusta. Kollit ei sarjakärjen edessä kumarrellut, vaan takoi vajaassa 12 minuutissa tulostaululle lukemat 3-0. Kärpät kavensi 1-3:een vielä ennen ensimmäistä erätaukoa, mutta maalittoman toisen erän jälkeen isännät vyöryivät kolmannessa selkeään 6–2-voittoon.

Kollien tehopelaajia sarjajohtajan kaadossa olivat kolmen syöttöpisteen Eero Teräväinen, kaksi maalia viimeistellyt Viljam Sandvik, 1+1-tehot nakuttanut Janne Hämäläinen, sekä maaleista kaksi syöttänyt Rasmus Heljanko. Lisäksi Kolleista maalinteossa onnistuivat Teemu EngbergOtto Etelätalo, sekä Brad LambertHenrik Tikkanen kotijoukkueen maalissa venyi kiekon eteen 25 kertaa.

– Varmaankin kauden paras ottelu meiltä! Luistelu ja kiekollinen peli olivat tosi hyvää, eikä jätkät huonosti kamppailleetkaan. Aloitettiin hyvin ja avauserän jälkeen 3-1-johto. Toinen erä meni niukasti Kärpille, koska oltiin huolimattomia kiekollisena. Tikkanen maalissa hoiti hommansa hienosti. Viimeinen erä oli meidän hallintaa, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta paketoi Kärpät-ottelun tapahtumat.

Lauantaina Kollit kaatoi tasaisen kamppailun päätteeksi TPS:n maalein 4-2. Ottelun voittomaali nähtiin vasta kolmannen erän lopussa, ajassa 56.55, kun Eetu Kukka vei Kollit 3-2-johtoon. Lopullisesti TPS:n haaveet noususta tasoihin katkaisi Lambert, joka sinetöi loppunumerot 4-2:een tyhjään TPS-maaliin reilu minuutti ennen täyttä aikaa. Ensimmäisessä erässä Kollien 1-1-maalin laukoi Heljanko, kun taas toisessa erässä syntynyt 2-1-maali meni Noel Pietilän nimiin. Kollien maalissa pelannut Henri Risikko kirjautti voitto-ottelun 18 torjunnalla.

– Kärpät-otteluun verrattuna työnteko oli vajaata ja ei päästy pelin päälle. Ensimmäinen erä ehkä meidän heikoin, mutta selvittiin siitä 1-1-tilanteessa tauolle. Toiseen erään pystyttiin nostamaan tasoa ja saatiin kiekollista peliä paremmin käyntiin. Kolmas erä oli meidän paras erä. Viisikon tasapaino oli hyvää, eikä TPS saanut luotua juurikaan maalipaikkoja, Kuhta kommentoi.

Kollit on nyt voittanut kolme ottelua peräkkäin ja nuo kaikki kolme voittoa ovat tulleet kotiotteluista. Kuhdan miehistö on ollut vuodenvaihteen jälkeen ikävä isäntä vierailleen, sillä seitsemästä pelaamastaan kotiottelusta Kollit on voittanut kuusi. Sarjataulukossa joukkue jatkaa kolmantena, mutta ero kärkijoukkue Kärppiin kaventui seitsemään pisteeseen, kun taas toisena oleva Jokerit on vain pisteen päässä. Kollit pelaa seuraavan ottelunsa 12. helmikuuta.

“Jätkät toteuttivat suunnitelmaa hyvin”

B-nuorten SM-sarjassa IFK avasi kahden ottelun viikkonsa torstaina vierasottelulla Kiekko-Vantaata vastaan. Edellisenä sunnuntaina joukkueet kohtasivat Elisa Areenalla ja silloin IFK vei ottelun nimiinsä maalein 5-0. Nyt osat vaihtuivat, sillä pelikellon näyttäessä täyttä aikaa ja loppusummerin soidessa, lohipaidat pääsivät juhlimaan voittoa IFK:sta loppunumeroiden ollessa 5-1. IFK:n ainoan maalin viimeisteli Veeti Kuhta reilut viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Edellisen viikonlopun hyvä voitto Kiekko-Vantaasta oli aiheuttanut luulotaudin ja vastustaja oli erittäin sisuuntunut, joka näkyi kovana työntekona, hyvänä keskustan puolustamisena ja vetojen blokkaamisena. Näissä asioissa olimme vastustajaa heikompia ja pisteet jäivät Tikkurilaan, B-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä harmitteli.

Lauantaina IFK matkusti Lahteen Pelicansin vieraaksi. Osku Koivistoinen laukoi avauserässä vierasjoukkueen 1-0-johtoon ja lisää harmia kotijoukkueelle aiheutti Samu Bau toisessa erässä. Pelicansin kavennus tuli toisen erän puolivälin nurkilla, mutta Robert Von Gerdtenin 3-1-ylivoimamaali vain 42 sekuntia ennen toista erätaukoa oli voiton kannalta IFK:lle tärkeä onnistuminen. Kun päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kerran, IFK:sta Lari-Henrik Posti (1+1), kirjattiin ottelu IFK:n nimiin lopputuloksen ollessa 4-2. Jani Lampisen voitto-otteluun vaadittiin 23 torjuntaa. Samu Bergman ja Jonni Kärkkäinen syöttivät vieraiden maaleista kaksi.

– Tavoitteeksi asetettiin, että pelivalmius nostetaan korkealle tasolle ja luotetaan kovaan työntekoon, joka parhaimmillaan lukeutuu joukkueemme vahvuuksiin. Jätkät toteuttivat suunnitelmaa hyvin ja pystyttiin pelaamaan ehjä 60 minuuttia, Töykkälä kiitteli miehistöään.

IFK on sarjassa kahdeksantena, 10 pisteen päässä suorasta paikasta kevään puolivälieriin. Joukkue pelaa seuraavan kerran vasta 22. helmikuuta.

“Olimme todella hyviä ja nopeita”

Aivan kuten B-nuorilla, niin myös C-nuorten viime viikon saldo kahdesta pelatusta ottelusta oli yksi voitto ja yksi tappio. Keskiviikkona vierasottelussa TPS:ää vastaan Henri Hattunen laukoi IFK:n alivoimalla 1-0-johtoon ajassa 24.01, mutta tuo onnistuminen jäi vieraiden kannalta lopulta ottelun ainoaksi maalien osalta. TPS käänsi tilanteen edukseen tekemällä toisessa erässä kaksi maalia ja päätöserässä vielä yhden, voittaen ottelun maalein 3-1.

– Pelattiin hyvin täydet 60 minuuttia, mutta vastustaja oli vain parempi. Ottelu oli todella tasainen ja molemmat joukkueet pelasivat kurinalaisesti hyvää viisikkopeliä. Vastustajan kiekottoman pelaajan pelaaminen ja syöttäminen olivat hieman meitä parempaa ja TPS:lle ansaittu voitto, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta myönsi ottelun jälkeen.

Sunnuntaina IFK isännöi Tapparaa ottelussa, jossa nähtiin yhteensä peräti 11 maalia. Jo avauserä enteili maalirikasta ottelua, kun ensimmäisen parikymppisen jälkeen tulostaululla komeilivat IFK:n johtonumerot 3-1. Tappara nousi toisen erän alussa maalin päähän, mutta IFK iski seuraavien neljän minuutin aikana kaksi maalia ja toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 5-2.

Kun kolmas eräkin tarjoili vielä yhteensä neljä maalia, molempien onnistuessa maalinteossa kahdesti, kirjattiin voitto IFK:lle lopulta maalein 7-4. IFK laukoi ottelussa kohti Tapparan maalia peräti 54 kertaa. Rasmus Vuorinen onnistui maalinteossa hattutempun arvoisesti kolme kertaa, kirjauttaen siihen päälle vielä yhden syöttöpisteen. Roni Alanko (1+1), Ville Rosenström (1+1), Max Kyynäräinen (0+2), Leevi Kangas (0+2), sekä Eelis Manelius (0+2) olivat IFK:sta kahden tehopisteen pelaajia. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Anton Kyynäräinen ja Jacob Lund. Kotijoukkueen maalissa pelannut Tommy Vilen pysäytti 34 Tappara-laukausta.

– Ottelun alussa olimme hieman ongelmissa Tapparan vahvan kiekollisen pelaamisen takia. Pian aloimme paiskimaan kunnolla hommia, puolustamaan paremmin lapa versus lapa, alettiin saamaan riistoja ja maalipaikkoja, joista syntyikin maaleja. Nyt myös kiekko liikkui pelaajalta toiselle paljon ja laadukkaasti. Olimme todella hyviä ja nopeita 58 minuuttia. Tällä kertaa meille ansaitut kolme pistettä, Marjeta arvioi.

IFK on C-nuorten SM-sarjassa seitsemäntenä, juuri sen viivan alapuolella, mikä jakaa kevään pudotuspeleihin ja puolivälieriin suoraan etenevät joukkueet. Tosin erot tasaisessa sarjassa ovat lähes olemattomat, sillä kolmantena oleva Kärpät on vain kolme pistettä IFK:ta edellä.

Myös C-nuorten joukkueella on edessään ottelutauko. Seuraavan kerran Marjetan miehistö hyppää kaukaloon pelipaidat yllään 14. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.