Westpro viikkoraportti: Kollit kohtaa puolivälierissä Tapparan

“Voimasuhteet vaihtelivat pitkin ottelua”

Kollit pelasi viime viikolla vain yhden ottelun ja se oli samalla myös joukkueen viimeinen runkosarjan ottelu Nuorten SM-Liigassa tällä kaudella. Vastaan Elisa Areenalla asettui Jokerit, jota vastaan Kollit oli kevätkaudella käynyt tiukkaa taistelua runkosarjan kakkossijasta. Tuo taistelu kääntyi lopulta Kollien eduksi, aivan kuten kääntyi myös runkosarjan viimeinen ottelu maalirikkaan kamppailun päätteeksi lukemin 7-6.

– Voimasuhteet vaihtelivat pitkin ottelua, eikä saatu ehjää 60-minuuttista. Toinen erä oli pelillisesti parasta. Sitten vain “pleijareita” kohti, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta kommentoi lyhyesti runkosarjan viimeisen ottelun jälkeen.

Taistelu ottelun voitosta näytti olevan ohi kahden erän jälkeen, kun Kollien johto toiselle erätauolle lähdettäessä oli jo 5-1. Kolmannessa erässä Jokerit nousi kuitenkin vielä maalin päähän, mutta Wiljami Myllylän 6-4-maalin ajassa 56.01 odotettiin jo taittavan viimeistään vierasjoukkueen taistelutahdon. Toisin kuitenkin kävi ja Jokerit nousi kahdella ilman maalivahtia tehdyllä osumalla tasoihin 6-6:een ja näin ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika oli maaliton, vaikka Jokerit pääsi kertaalleen yrittämään voittomaalia ylivoimalla, neljällä kolmea vastaan. Voittomaalikilpailussa Kollien maalissa pelannut Henrik Tikkanen torjui kaikki Jokereiden yritykset ja kun Kolleista Brad Lambert (varsinaisella peliajalla tehot 1+1), sekä Rasmus Heljanko onnistuivat maalinteossa, kirjattiin kahden pisteen voitto lopulta kotijoukkueen nimiin. Tikkanen torjui ottelun varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 46 kertaa. Lambertin lisäksi 1+1-tehoihin Kolleista ylsivät Jaani Holopainen, Heljanko sekä Miika HerralaNiklas Nordgren ja Noel Pietilä syöttivät maaleista kaksi ja lisäksi maalinteossa onnistuivat Teemu Engberg ja Roope Turunen.

Kollit ja Jokerit kohtasivat runkosarjassa tällä kaudella yhteensä neljä kertaa. Kollit voitti otteluista kolme, mukaan lukien kevätkauden molemmat ottelut (yhteismaalit 19-18). Kollit sijoittui runkosarjassa Kärppien jälkeen hienosti toiseksi. Joukkue teki runkosarjassa eniten maaleja (217) ja maaliero (+ 72) oli toiseksi paras. Kollien hyökkääjä Rasmus Heljanko palkittiin Nuorten SM-Liigan Jere Lehtinen -palkinnolla (herrasmiespelaaja). Heljanko valittiin myös kakkostähdistökentälliseen, samoin kuin Kollien puolustaja Eero Teräväinen.

Runkosarjan 10 viimeisestä ottelustaan Kollit voitti seitsemän ja hävisi varsinaisella peliajalla vain kerran. Paras viidestä järjestelmällä pelattavissa puolivälierissä vastaan luistelee runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Tappara, joka pudotuspelien Villi kortti -kierroksella viime viikolla kaatoi KalPan otteluvoitoin 2-0. Runkosarjassa Kollit ja Tappara kohtasivat neljä kertaa, joista Kollit voitti jokaisen varsinaisella peliajalla. Yhteismaalit kirjattiin Kolleille 24-13.

Kollien ja Tapparan välinen ensimmäinen puolivälieräottelu pelataan keskiviikkona Elisa Areenalla kello 18:30 alkaen.

Lippuja himamatseihin voi ostaa tuttuun tapaan Elisa Areenan sisäänkäynniltä. Puolivälierissä ottelulipun hinta on 5,00 €. Ensimmäiseen ottelusarjaan on maksuton sisäänpääsy HIFK:n Liigajoukkueen kausikortilla sekä Jangsterit-yhteisön jäsenet pääsevät kannustamaan omiaan veloituksetta omalla nimellään.

“Nyt niitä tulee”

Myös HIFK:n B-nuorilla oli viime viikolla ohjelmassaan vain yksi ottelu, kun Joni Töykkälän miehistö kohtasi sunnuntaina kotonaan Lahden Pelicansin. HIFK vei lopulta tiukan kamppailun nimiinsä maalein 5-4, eikä joukkue ollut 60 minuutin aikana kertaakaan ottelussa tappiolla. Avauserässä Lari-Henrik Posti (1+1) ja Onni Rekola laukoivat HIFK:lle 2-0-johdon, kun ottelu oli ehtinyt vanhentua vasta reilut neljä minuuttia. Pelicans kavensi 1-2:een, mutta vain 20 sekuntia myöhemmin Henrik Tasavuoren osumalla HIFK siirtyi jälleen kahden maalin johtoon. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 3-2-tilanteessa, kun Pelicans viimeisteli kavennusmaalin 43 sekuntia ennen avauserän päättymistä.

Toisessa erässä Samu Bau onnistui maalinteossa kahdesti, lisäten HIFK:n johdon jo 5-2:een. Päätöserän alku oli kuitenkin HIFK:lle murheellinen, kun Pelicans teki neljän ensimmäisen minuutin aikana kaksi maalia ja taistelu voitosta heräsi uudelleen eloon. Kotijoukkue kuitenkin kesti Pelicansin tasoitusyritykset loppuun asti, eikä lisämaaleja kolmannessa erässä enää nähty. Jani Lampinen HIFK:n maalissa torjui 26 kertaa, joista 12 kolmannessa erässä. Veeti Kuhta oli syöttämässä HIFK:n maaleista kahta.

– Pelattiin mielestäni hyvää lätkää. Viimeiset 20 minuuttia alkoi vähän pelko ja panos näkymään tekemisessä. Lähtökohta oli kuitenkin, että joukkueessamme ei ole yhtään pelaajaa, jolla olisi B-nuorten SM-pudotuspelejä ja tämä voitto varmisti, että nyt niitä tulee, mikä on loistava juttu, Töykkälä iloitsi ottelun jälkeen.

Ottelussa tapahtui myös ikävä loukkaantuminen, kun Pelicansin pelaajat törmäsivät keskenään ja ottelu oli keskeytettynä pitkään. Töykkälä halusi lähettää terveisiä Lahden suuntaan ja toivottaa pikaista toipumista Pelicans-pelaajalle.

– Toivotaan, että poika on tilanteeseen nähden hyvässä kunnossa ja toipuu, Töykkälä sanoi lopuksi.

Voiton myötä HIFK varmisti paikkansa vähintään pudotuspelien Villi kortti -kierroksella. Sijalla seitsemän olevalla HIFK:lla on eroa kuudenteen sijaan ja suoraan paikkaan puolivälierissä nyt kuusi pistettä, kun otteluita on jäljellä vielä HIFK:n osalta kolme ja viivan päällä olevalla Ilveksellä kaksi. HIFK pelaa runkosarjan viimeiset ottelunsa tällä viikolla.

Hankala viikko

HIFK:n viime viikko C-nuorten SM-sarjassa oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Kaksi vierasottelua toivat kaksi murskatappiota, yhteismaalien ollessa murheelliset 3-22. HIFK on nyt hävinnyt seitsemän ottelua peräkkäin varsinaisella peliajalla. Perjantaina Ilmalassa Jokerit johti avauserän jälkeen maalein 5-0.

– Tultiin hyvin otteluun sisään. Puolustettiin tiiviisti ja käännettiin peliä suhteellisen hyvin. Ensimmäisessä erässä saatiin parempia maalipaikkoja mitä kaverilla oli, ei todellakaan pelattu huonosti. Vastustaja oli tosi hyvä ja sai paikan puolikkaista laitettua kiekot maaliin. Jännä erä, kun oltiin hyviä ja ajoittain vietiin peliä, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta ihmetteli.

Toisessa erässä Jokerit pisti vieläkin paremmaksi, viimeistellen peräti kuusi maalia. Toiselle erätauolle lähdettiin siis tilanteessa 11-0. Kolmannessa erässä Jokerit onnistui vielä kerran ja lopulta myös HIFK sai “kuparisen” rikki, kun Leevi Kangas kavensi alivoimalla tilanteeksi 1-12, viisi minuuttia ennen päätössummeria.

– Toinen erä oli meille todella vaikea ja usko hiipui. Erä meni täysin ohi ja huippuvastustaja ei jätä paikkoja käyttämättä. Kolmas erä pelattiin jälleen tiiviisti ja hyvin, 1-1 maalit oli siihen oikeutettu. Vastustaja oli meitä parempi, muttei 11 maalin arvoisesti. Ylemmän sarjan otteluissa kärkipään vastustajat on niin hyviä, että joka ilta fokus ja peli pitää olla ihan tapissa 60 minuuttia, mikäli meinaa voittaa otteluita, Marjeta muistutti.

Sunnuntaina HIFK matkusti Tampereelle Ilveksen vieraaksi ja taas avauserä tuotti suurta tuskaa. Ilves viimeisteli ottelun avausmaalin jo 14 sekunnin pelaamisen jälkeen ja ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkueen johtonumerot olivat 4-0. Toisen erän Ilves vei nimiinsä maalein 2-1. Kangas viimeisteli viikonlopun toisen maalinsa ja tällä kertaa ylivoimalla, kaventaen toisen erän alkupuolella tilanteen 1-5:een. Kolmannen erän Ilves vei nimiinsä maalein 4-1 ja koko ottelun 10-2. HIFK:n toisen maalin laukoi Anton Kyynäräinen.

– Tästä ottelusta puuttuivat duuni ja kimpassa tekeminen. Aika farssi esitys, Marjeta totesi pettynein mielin.

Ennen runkosarjan viimeistä otteluaan HIFK on sarjassa sijalla yhdeksän, eli viimeisellä pudotuspelipaikalla. Viivan alapuolella sijalla 10. olevalla Ilveksellä on HIFK:hon eroa kaksi pistettä. HIFK kohtaa viimeisessä runkosarjan ottelussaan perjantaina kotonaan Jokereiden “kakkosjoukkueen”, kun taas Ilves metsästää lisäpisteitä vielä Bluesia ja Jokereita vastaan, jotka ovat sarjan kärkikaksikko.

Tulevat ottelut

Kollit: ke 11.3. klo 18.30 Kollit-Tappara, la 14.3. * Tappara-Kollit, su 15.3. klo 17.00 Kollit-Tappara

B-nuoret: ke 11.3. klo 17.50 IFK-Jokerit (Nordis), la 14.3. klo 12.15 JYP-IFK, su 15.3. klo 13.50 IFK-Ässät

C-nuoret: pe 13.3. klo 18.20 IFK-Jokerit/JoVi

* = Alkamisaika ei tiedossa julkaisuhetkellä, tarkista Finhockey.fi/tulospalvelu

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.