WESTPRO viikkoraportti: Kolleilla kolmen voiton viikko

“Yhtäkkiä viisi maalia”

Kollien kolmen ottelun viikko U20 SM-alkusarjassa käynnistyi keskiviikkona pelatulla kotiottelulla Jukureita vastaan. Avauserä oli vielä tasainen, vaikka isännät saivatkin maalihanan auki jo 26 sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Toisen erän ja samalla koko ottelun ylitettyä puolivälin, Kollit pisti Jukurit sellaiseen parin minuutin mittaiseen karuselliin, että tälläistä ei jääkiekossa ihan joka viikko näe.

Aikavälillä 33.03-35.17 Kollit viimeisteli viisi maalia, karaten ennen toista erätaukoa ottelussa 6-1-johtoon. Kun mukaan lasketaan vielä kolmannen erän alun kaksi kotijoukkueen tekemää maalia, viimeisteli Kollit reilussa yhdeksässä minuutissa seitsemän maalia! Jukurit kaunisteli parin maalin myötä loppulukemia vielä kolmannen erän viimeisellä kymmenminuuttisella ja näin Kollien voitto kirjattiin pöytäkirjaan lopulta maalein 8-3.

Kollien tehopelaajia olivat Wiljami Myllylä (1+2), Jaani Holopainen (2+0), Lari-Henrik Posti (1+1), Jonni Kärkkäinen (1+1), Jesse Seppälä (1+1), Viljam Sandvik (0+2), sekä Oskar Komarov (0+2). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Robert Von Gerdten ja Otto SalinAku Koskenvuo kotijoukkueen maalissa torjui 25 kertaa.

– Hyvä ja tasainen avauserä, ei mitään ihmeellistä, mutta ihan hyvä duunipainotteinen 20 minuuttia. Toinen erä olikin sitten erilainen, yhtäkkiä tehtiin reiluun kahteen minuuttiin viisi maalia ja ottelu oli käytännössä siinä, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta paketoi viikon avausottelun tapahtumat.

Perjantaina Elisa Areenalla vieraili Kiekko-Espoo. Kollit karkasi 35 minuutissa 3-0-johtoon, mutta espoolaisvieraat nousivat kuitenkin vielä varsinaisella peliajalla tasoihin ja näin ratkaisu venyi jatkoajan kautta aina voittomaalikilpailuun asti. Kun “rankkareissa” Kolleista Holopainen ja Myllylä onnistuivat ja maalissa pelannut Jani Lampinen (varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla 20 torjuntaa) pysäytti Kiekko-Espoon kaikki neljä yritystä, pääsi Kollit juhlimaan neljättä peräkkäistä kotivoittoa tuloksen ollessa tällä kertaa 4-3. Komarov viimeisteli kaksi maalia, Holopaisen saldo oli 1+1, Juho Pösö syötti kaksi maalia ja lisäksi maalinteossa onnistui Myllylä.

– Ensimmäiset 35 minuuttia ottelusta, hyvä. Määrättiin tahti, oltiin kiinni sovituissa asioissa ja oltiin koko ajan parempi joukkue. Sitten 3-0-maalin jälkeen tapahtui jotain ja lipsuttiin perusjutuista. Annettiin ylivoimahyökkäyksiä, hävittiin kaksinkamppailuja, eikä menty täysillä tilanteisiin. Vastustaja pääsi otteluun mukaan ja lopussa vielä tasoitti, Kuhta harmitteli.

Lauantaina Kollit vieraili Kouvolassa, missä KooKoo kaatui kauden ensimmäisen nollapelin myötä maalein 3-0. Veeti Kuhta viimeisteli ottelun avausmaalin ja samalla myös voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman ylivoimalla toisessa erässä ajassa 33.35. Samu Bergmanin 2-0-maali puolestaan syntyi toisen erän lopulla ajassa 37.37. Rasmus Ruususen (1+1) 3-0-maali kolmannessa erässä ajassa 44.31 jäi ottelun viimeiseksi. Koskenvuon nollapeliin vaadittiin 12 torjuntaa.

– Saatiin hyvä lähtö otteluun, vietiin kiekollista peliä ja vastustajalla oli vaikeaa pysyä mukana. KooKoolla neljä jäähyä avauserässä, mutta ei vielä pystytty hyödyntämään sitä. Sama jatkui toisessa erässä ja tehtiin myös pari maalia. Kolmas erä vietiin tyylikkäästi. Kolmas ottelu neljään päivään, mutta pelattiin siitä huolimatta hyvä vierasottelu, Kuhta kehui.

 

“Laadukas ja tasainen ottelu”

U18 SM-alkusarjassa IFK pelasi viime viikolla kaksi kotiottelua. Lauantaina vastaan luisteli sarjakakkonen KalPa, kun taas sunnuntaina etelään matkusti sarjakärki Kärpät. Ottelussa KalPaa vastaan IFK vei avauserän nimiinsä maalein 2-1. Toisen erän ollessa maaliton, kotijoukkue pääsi maalien makuun taas kolmannessa erässä, jonka se vei nimiinsä lukemin 2-0 ja näin koko ottelun 4-1.

IFK:sta maalinteossa onnistuivat Valtteri SiikalaSamu BauOnni Rekola ja Anton KyynäräinenKasper Lundellin, sekä Julius Kokon saldo oli 0+2 ja maalissa voitto-ottelun torjunut Emil Vinni venyi kiekon eteen yhteensä 37 kertaa.

– Laadukas ja tasainen ottelu. Oltiin pari ensimmäistä erää kovilla, mutta pojat suoriutuivat kiitettävästi kamppailuissa. Viimeinen erä oli meidän paras erä ja sitä kautta kolme pistettä, U18-joukkueen päävalmentaja Joni Töykkälä kommentoi viidennen peräkkäisen kotivoiton jälkeen.

Kärpät näytti heti avauserässä sen miksi se johtaa sarjaa ja on kärsinyt syyskaudella vain yhden tappion. Vierasjoukkue viimeisteli ennen ensimmäistä erätaukoa kolme maalia, joista kaksi ensimmäisten neljän ja puolen minuutin aikana. Toisen erän Kärpät vei nimiinsä maalein 1-0 ja kun kolmas erä päättyi tasan 1-1, lähtivät oululaiset pitkälle kotimatkalle 5-1-voitto “takataskussaan”. IFK:n ainoan maalin laukoi Paavo Hiltunen kolmannen erän toisella minuutilla.

– Ottelun alussa vastustaja tuli hyvällä tekemisellä ja otteella sisään otteluun ja me oltiin vähän telineissä. Hieman pystyttiin ottelun edetessä parantamaan, mutta sarjakärjen taso oli meille vielä liikaa. Eteenpäin kohti kolmen ottelun viikkoa, Töykkälä käänsi katseet jo tuleviin otteluihin.

IFK nousi voitolla KalPasta ohi kuopiolaisten sarjakolmoseksi. Töykkälän miehistö on voittanut 14 pelaamastaan ottelusta kymmenen ja pistekeskiarvo on tasan kaksi.

 

“Kokonaisuutena kauden paras ottelu”

IFK:n viikonloppu U16 SM-karsintasarjan kakkoslohkossa käynnistyi lauantaina kolmannella peräkkäisellä kotivoitolla, kun Jokipojat kaatui murskanumeroin 13-0. IFK viimeisteli ensimmäisessä ja toisessa erässä molemmissa neljä maalia, eikä tahti hidastunut kolmannessakaan erässä, jonka isännät veivät nimiinsä maalein 5-0. Siinä missä IFK laukoi 60 minuutin aikana kohti Jokipoikien maalia 74 kertaa, irtosi Otto Nuton nollapeli kotijoukkueen maalissa varsin helpolla, se kun vaati yhdeksän torjuntaa.

Peräti 16 eri IFK:n pelaajaa kirjautti pöytäkirjaan vähintään yhden tehopisteen. Heistä tehokkaimmat olivat Valtteri Piironen (2+2), Rasmus Svartström (1+3), Topias Ojala (2+1), Veeti Vuorela (2+1), Roni Alanko (1+2), Juuso Kuisma (0+3), Hannes Tiainen (1+1), Kaarlo Aakkula (1+1), Aaro Ojala (1+1), Onni Kalto (1+1), sekä Kaarlo Lahti (0+2). Lisäksi maalinteossa onnistui Eelis Laulumaa.

– Tasaista tekemistä, eikä otettu kertaakaan jalkaa kaasulta. Plussaa puolustuspelistä, että jaksettiin keskittyä siihen koko ottelu, vaikka lukemat olivat aika selvät jo nopeasti. Nutolla viimeisessä erässä yksi torjunta, U16-joukkueen päävalmentaja Ville Ahola viittasi maalivahtinsa varsin rauhalliseen iltapäiväpuhteeseen.

Sunnuntaina IFK kohtasi kakkoslohkon kärkijoukkueen KalPan, joka ei ollut tällä kaudella kokenut vielä yhtäkään pistemenetystä, eikä kokenut Elisa Areenallakaan. Vähämaalisen jännitysnäytelmän ainoa maali nähtiin avauserän lopulla, kun KalPa siirtyi 1-0-johtoon ajassa 16.32.

– Alusta lähtien vauhdikas ja fyysinen ottelu, vaatimustaso “tapissaan”. Päästiin heti otteluun mukaan ja tasaista vääntämistä. Avauserän loppuvaiheilla KalPa pääsi johtoon, puolustettiin maalin edusta vähän laiskasti. Toisessa erässä KalPa sai muutaman pidemmän myllytyksen, missä jouduttiin venymään omissa pidempi pätkä, mutta selviydyttiin kuivin jaloin, Ahola kertasi lohkon kärkiottelun tapahtumia.

IFK laukoi ottelussa kohti KalPan maalia yhteensä 24 kertaa, mutta tuloksetta.

– Kolmas erä jatkui samalla teemalla, eli kova tempo ja taistelu. Saatiin luotua maalipaikkoja, mutta oltiin tehottomia. Kokonaisuutena varmaankin kauden paras ottelu ja vielä sarjakärkeä vastaan. Joka jätkä löi itsensä likoon ja meni “limiitillä” koko ottelun. Puolustuspeli ollut teemana ja parannetaan sitä koko ajan, mikä näkyy myös tuloksessa, Ahola korosti.

 

Tulevat ottelut

U18: ke 28.10. klo 18.20 IFK-Jukurit (ei yleisöä), pe 30.10. klo 18.15 Lukko-IFK, su 1.11. klo 15.50 IFK-HPK (ei yleisöä)

U16: la 31.10. klo 14.50 IFK-Jukurit (ei yleisöä), su 1.11. klo 12.30 SaiPa/Ketterä-IFK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.