WESTPRO viikkoraportti: Kaksi voittoa ja 15 tehtyä maalia

“Pystyttiin haastamaan sarjakärki”

Kollit venyi viidenteen peräkkäiseen voittoon U20 SM-alkusarjassa, kun se avasi marraskuun ensimmäisen otteluviikkonsa 4-2-vierasvoitolla Ilveksestä keskiviikkona. Ilves viimeisteli ottelun avausmaalin ylivoimalla avauserän viidennellä minuutilla, mutta Roope Turusen tasoitusmaalin myötä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-1. Toisessa erässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi Kollit, kun Veeti Kuhta laukoi vierasjoukkueen 2-1-johtoon ajassa 37.59.

Ilves nousi kolmannessa erässä vielä tasoihin, mutta Lari-Henrik Postin 3-2-maali ajassa 50.23 oli isännille lopulta liikaa. Loppunumerot 4-2:een laukoi Jesse Seppälä (1+1) tyhjään Ilves-maaliin, reilu minuutti ennen ottelun päätössummeria. Jani Lampinen Kollien maalissa torjui 19 kertaa.

– Suht’ heikkotasoinen ottelu. Ei päästy siihen lätkänpelaamiseen kiinni mihin pyritään. Viisikon tiiveys puuttui, kiekottomien työnteko, kamppailupelaaminen ja hyökkääminen oli mitä oli. Ehkä siinä näkyi myös kymmenen päivän ottelutauko. Pystyttiin kuitenkin tekemään tarvittavat maalit ja ottamaan voitto, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta paketoi voittoisan Tampereen vierasottelun tapahtumat.

Perjantaina Kollit vieraili Turussa, missä sarjakärki TPS siirtyi maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä 1-0-johtoon. Ilvestä vastaan ottelun voittomaalin tehnyt Posti nosti Kollit tasoihin toisen erän loppupuolella, mutta tasatilanteesta ei toiselle erätauolle kuitenkaan lähdetty, vaan TPS viimeisteli 2-1-johtomaalin ylivoimalla vain 23 sekuntia ennen summeria.

Kolmannessa erässä ajassa 52.00 TPS siirtyi 3-1-johtoon. Postin toinen maali ottelussa syntyi ylivoimalla ajassa 55.16, mutta tasoihin asti ei vierasjoukkueen taistelu lopulta riittänyt, vaan TPS viimeisteli ottelun loppunumerot 4-2:een 22 sekuntia ennen täyttä aikaa, Kollien pelatessa ilman maalivahtia. Wiljami Myllylä syötti Kollien maaleista kaksi.

– Ihan hyvä ottelu. Pystyttiin haastamaan sarjakärki, mutta tekopaikoissa oltiin tehottomia. Työmoraali oli taas sitä mitä pitääkin ja se näkyi kiekottomassa, sekä kiekollisessa pelissä. Iso parannus Ilves-otteluun verrattuna, vaikka palkinto jäikin saamatta. Ei muuta kuin uutta viikkoa kohti, Kuhta totesi.

“Kaksi vierasottelua ja kuusi pistettä”

Neljän ottelun voittoputkessa U18 SM-alkusarjassa toiseksi noussut IFK on tehnyt neljässä viimeisimmässä ottelussaan peräti 28 maalia. Viime viikolla joukkue pelasi kaksi vierasottelua ja voitti ne molemmat, yhteismaalien ollessa 15-8. Lauantaina Jyväskylässä JYP ja IFK järjestivät todellisen maalien ilotulituksen, kun kolmen erän ja 60 minuutin jälkeen tulostaululla komeilivat vierasjoukkueen voittonumerot 9-6.

IFK löysi tehonsa heti avauserässä, viemällä sen nimiinsä maalein 2-0. Toisessa erässä JYP nousi tasoihin, mutta IFK onnistui vielä ennen toista erätaukoa repäisemään uudestaan kahden maalin eron vastustajaansa nähden. Tosin JYP nousi vielä toisen erän lopulla mukaan taistelemaan voitosta, kun se kavensi tilanteeksi 4-3, vain neljä sekuntia ennen toisen erän päättymistä.

Vaikka joukkueista JYPillä se hurrikaanilogo paidassa olikin, niin todellisena hurrikaanina kaukalossa kolmannen erän alkupuolella hääri IFK, joka viimeisteli peräti viisi maalia vajaassa kahdeksassa minuutissa. Erikoisen ottelun kolme viimeistä maalia merkittiin kotijoukkueelle, joka kaunisteli loppunumeroita vielä 9-6:een. IFK:sta vähintään kahteen tehopisteeseen ylsivät Rasmus Toivainen (2+1), Miro Tauslahti (0+3), Rasmus Vuorinen (2+0), Anton Kyynäräinen (2+0), Miro Heikkilä (1+1), Valtteri Siikala (0+2), sekä Eddie Kolster (0+2). Lisäksi vierasjoukkueesta maalinteossa onnistuivat Kasper Lundell ja Patrik TasavuoriDaniel Salmivuori IFK:n maalissa venyi kiekon eteen 33 kertaa.

– Tapahtumarikas ja sekava ottelu! Kolmannen erän alussa oli meidän tehohetki, joka siivitti meidät kolmeen pisteeseen, IFK:n U18-joukkueen päävalmentaja Joni Töykkälä kommentoi lyhyesti ottelun jälkeen.

Sunnuntaina IFK vieraili Lukon vieraana ja myös Raumalla Töykkälän miehistö oli heti ottelun ensimmäisestä erästä alkaen tehokas. Avauserässä IFK viimeisteli kolme maalia ja kun toisen erän jälkeen tilanne oli jo 5-0, ei kolmanteen erään jäänyt juurikaan kysymysmerkkejä siitä kumpi joukkueista ottelun tulisi voittamaan. Lukko vei kolmannen erän nimiinsä maalein 2-1, mutta täysi pistepotti matkasi IFK:n mukana pääkaupunkiin 6-2-voiton myötä.

– Vahvaa tekemistä alusta alkaen. Ylivoimalla saatiin tärkeitä onnistumisia. Kaksi vierasottelua ja niistä kuusi pistettä on erinomainen suoritus pojilta, Töykkälä kehui.

IFK teki Lukkoa vastaan kuudesta maalistaan kaksi ylivoimalla ja yhden siirretyn rangaistuksen aikana. Joukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat Onni Rekola (2+1), Lundell (1+1), sekä Siikala (1+1). Maalinteossa vierasjoukkueesta onnistuivat myös Samu Bau ja Sampo Poikelin. Viikonlopun toisen voitto-ottelunsa IFK:n maalissa torjunut Salmivuori kirjautti tällä kertaa pöytäkirjaan 38 torjuntaa, joista 16 avauserässä.

U18-joukkueen voittoputken myötä myös Kasper Lundell on kivunnut sarjan pistepörssissä sijalle kolme tehoilla  9+17 = 26.

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.