Westpro viikkoraportti: Henrik Tikkanen huippuiskussa Lahdessa

Kollit ja C-nuoret palasivat kaukaloihin lyhyeltä talvitauolta.

“Jouduttiin puolustamaan paljon”

Nuorten SM-Liigassa Kollit venyi jo neljänteen peräkkäiseen voittoon, kun se kaatoi keskiviikkona Pelicansin vieraissa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-1. Kaikki varsinaisen peliajan maalit nähtiin toisessa erässä. Pelicans siirtyi 1-0-johtoon ajassa 23.08 ja kotijoukkue saikin nauttia johtoasemastaan lähes erän päättymiseen asti. Okko Kangasniemi kuitenkin nosti Kollit tasoihin 37 sekuntia ennen toista erätaukoa. Esityön maaliin tekivät Roope Turunen, sekä Julius Janhonen. Kolmannen erän ollessa maaliton, siirryttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta.

– Tasainen ottelu lyhyen tauon jälkeen. Ensimmäinen erä oli meiltä vähän hakemista, pelitempoon pääsyn kanssa oli ongelmia. Toinen erä oli meiltä paras erä. Saatiin hyökkäyspeliä paremmin näkyviin ja luotua sitä kautta maalipaikkoja. Kolmas erä oli tasainen, mutta sitten meille tuomittiin muutama jäähy ja jouduttiin puolustamaan paljon. Hyvä alivoima ja maalivahtipeli vei meidät jatkoajalle, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta kehui.

Jatkoajalla kellon jo pyörähtäessä täyteen aikaan, pääsi Pelicans yrittämään voittomaalia rangaistuslaukauksella, mutta huippuottelun Kollien maalissa pelannut Henrik Tikkanen (varsinaisella peliajalla 24 torjuntaa, jatkoajalla kaksi torjuntaa) torjui ja näin ollen ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti. Tikkasen rankkaritorjunnat saivat jatkoa myös voittomaalikilpailussa, missä Pelicans yritti maalintekoa kolme kertaa, onnistumatta kertaakaan. Kun Kollien laukojista kaikki kolme onnistuivat, Miika Herrala, Kangasniemi, sekä Atte Huhtala, pääsi vierasjoukkue juhlimaan kahden pisteen arvoista vierasvoitoa.

Kun runkosarjasta on pelaamatta vielä kuusi ottelua, on Kollit sijalla kolme ja edelleen mukana taistelussa runkosarjan voitosta. Sarjaa johtava Kärpät on kahdeksan pistettä ja toisena oleva Jokerit yhden pisteen Kuhdan miehistöä edellä. Kollit kohtaa molemmat joukkueet vielä kertaalleen runkosarjassa, Kärpät vieraissa tulevana lauantaina ja Jokerit Elisa Areenalla runkosarjan päätöskierroksen jännitysnäytelmässä 4. maaliskuuta.

“Hyvä lataus otteluun”

B-nuorten ottelutauko päättyy vasta tulevana lauantaina. C-nuorten SM-sarjassa IFK pelasi viime viikolla kaksi ottelua. Perjantaina vastaan luisteli Espoossa Blues. Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu eteni tasaisissa merkeissä kahden ensimmäisen erän ajan, kun joukkueet tekivät vuoronperään maaleja. Blues nousi ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon pari minuuttia ennen toisen erän loppua ja kun kolmas erä kirjattiin kotijoukkueelle selkein numeroin 3-1, lähti IFK lyhyelle kotimatkalle 3-7-tappio harteillaan.

IFK:sta maalinteossa onnistuivat Anton KyynäräinenSampo Poikelin sekä Rasmus VuorinenLeevi Kangas syötti maaleista kaksi.

– Ensimmäinen erä oltiin hiihtolomatunnelmissa! Oltiin fyysisesti osallistumassa, muttei henkisesti. Kaksi erää pelattiin ihan ok, mikä ei valitettavasti riitä kärkijengejä vastaan, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta harmitteli ottelun jälkeen.

Lauantaina IFK isännöi sarjakärki Jokereita, joka karkasi jo avauserässä 4-1-johtoon. Vieraiden tehtyä toisen erän neljännellä minuutilla 5-1-maalin, alkoi ratkaisun makua olla ilmassa. IFK nousi kuitenkin vielä Kyynäräisen ja Samu Baun toisen erän maaleilla kahden maalin päähän. Bau pääsi yrittämään kolmannen erän alussa kavennusta rangaistuslaukauksella ja IFK:n nousua jo maalin päähän, mutta Baun yritys epäonnistui. Kun kolmas erä oli lopulta maaliton, nappasi Jokerit 5-3-vierasvoiton. Tommy Vilen IFK:n maalissa urakoi 39 torjuntaa ja IFK:n ensimmäisen maalin avauserässä laukonut Rasmus Toivainen kirjautti ottelusta tehot 1+1.

– Hyvä lataus otteluun ja ensimmäinen kymppi mentiin päästä päähän tasaisissa merkeissä. Jokerit sai otetta ja heidän toisen maalin jälkeen meidän peli hieman lässähti. Alettiin alistumaan turhaan. Toinen ja kolmas erä pelattiin hyvin ja kolmannessa erässä oli paikat tasoitukseen. Kahdesta viimeisestä erästä jäi hyvä fiilis, näki, että pystytään myös huippujengiä vastaan pelaamaan hyvin ja hyvänä päivänä myös voittamaan, Marjeta korosti tappioon päättyneen ottelun positiivista antia.

IFK on sarjassa sijalla yhdeksän. Eroa kuudenteen sijaan ja suoraan paikkaan pudotuspelien puolivälierissä on kaksi pistettä.

Tulevat ottelut

Kollit: ke 19.2. klo 19.00 Jukurit-Kollit, pe 21.2. klo 16.00 JYP-Kollit, la 22.2. klo 16.00 Kärpät-Kollit

B-nuoret: la 22.2. klo 13.20 IFK-TPS, su 23.2. klo 16.20 IFK-JYP

C-nuoret: pe 21.2. klo 19.15 Tappara-IFK, su 23.2. klo 13.50 IFK-Kärpät

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.