Westpro viikkoraportti: C-nuoret lohkokakkosena syyslomalle

Voitosta voittoon

Kollit voitti viime viikolla molemmat ottelunsa ja joukkueen voittoputki on nyt neljän ottelun mittainen. Perjantaina kotiottelussa Elisa Areenalla Tappara kaatui murskalukemin 8-3, vaikka vierasjoukkue avauserässä ottelun avausmaalin tekikin. Isäntien tehokkain oli neljä maalia syöttänyt Eero Teräväinen. Puolustaja, joukkueen kapteeni Einari Luhanka viimeisteli hattutempun eli kolme maalia. Kolmeen tehopisteeseen ylsi myös 1+2 tehot nakuttanut Miika Herrala. Henrik Tikkanen Kollien maalissa venyi 24 torjuntaan.

Lauantaina Kollit vieraili Jyväskylän Hippoksella. Vaikka palautumisaika edellisestä ottelusta olikin jäänyt jälleen lyhyeksi ja alla oli kaiken lisäksi bussimatka Keski-Suomeen, oli Kimmo Kuhdan luotsaama joukkue heti avauserästä lähtien hyvin hereillä. Herralan ja Rasmus Heljangon maaleilla vierasjoukkue johti ottelua avauserän jälkeen maalein 2-0.

Toisessa erässä Patrick Isiguzo viimeisteli Kolleille kolmannen maalin ja kun Niko Seppälä iski tulostaululle kolmannen erän alussa ylivoimalla lukemiksi jo 4-0, oli JYPin selkäranka viimeistään tässä kohtaa katkaistu. 20 kertaa ottelussa torjuneen Henri Risikon nollapeli mureni reilut 12 minuuttia ennen päätössummeria kotijoukkueen viimeisteltyä loppulukemat 4-1:een. Brad Lambert syötti Kollien maaleista kaksi.

Kollit on sarjassa neljäntenä, vain kahden pisteen päässä toisesta sijasta. Tulevana viikonloppuna joukkue pelaa kauden ensimmäisen sarjaturnauksen, kun se kohtaa Vaasassa perjantaina JYPin, lauantaina Lukon ja sunnuntaina Kärpät.

”Ensi viikolla etsitään toimintaa”

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK:n ohjelmassa viime viikolla oli vain yksi ottelu, kun se kohtasi lauantaina vieraissa Lukon. Aiemmin tällä kaudella IFK oli kukistanut raumalaiset kotonaan maalein 2-1, mutta nyt pelattu maalirikas ottelu toi Lukolle revanssin 7-4-voiton myötä. Lukko avasi maalinteon jo ajassa 1.57 ylivoimalla. Lari-Henrik Posti laukoi IFK:n tasoihin kymmenisen minuuttia myöhemmin, mutta Lukon kaksi maalia ennen ensimmäistä erätaukoa siivittivät isännät ensimmäiselle erätauolle 3-1-johdossa.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia. Lukko siirtyi 4-1-johtoon ajassa 26.55. Reilut neljä minuuttia myöhemmin Oskari Utriainen kavensi ylivoimalla 2-4:ään, mutta vierasjoukkueen ilo jäi lyhyeksi, kun Lukko kuittasi takaisin kolmen maalin johtoon vain kolme ja puoli minuuttia Utriaisen maalin jälkeen.

IFK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan järjesti vielä kolmannessa erässä huikean loppukirin. Ensin ajassa 46.05 Robert von Gerdten (1+1) kavensi tilanteeksi 3-5. Samu Pohjan (1+1) onnistuessa maalinteossa ajassa 58.19 tilanne oli jo 4-5, mutta tämän lähemmäksi eivät vieraat enää päässeet, vaan Lukko viimeisteli tylysti kaksi maalia tyhjään IFK-maaliin ottelun viimeisellä minuutilla. Joonas Liimatainen ja Oskar Komarov keräsivät molemmat tehot 0+2. IFK on nyt 16 joukkueen alkusarjassa sijalla seitsemän.

– Ensimmäinen erä oli meiltä heikkoa jääkiekkoa. Pystyttiin hieman ottelun edetessä parantamaan ja pääsimmekin maalin päähän, mutta vastustaja viimeisteli kaksi maalia tyhjiin ja pisteet jäivät Raumalle. Ensi viikolla etsitään toimintaa, joka olisi tekojen osalta linjassa asetettuihin henkilökohtaisiin ja joukkueen tavoitteisiin, B-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä korosti.

”Hyvillä mielin syysloman viettoon”

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK oli kohdannut Sportin tänä syksynä aiemmin jo kahdesti, voittaen molemmat ottelut yhteismaalein 18-2. Nyt joukkueet kohtasivat lauantaina Helsingissä.

– Vaikea ottelu lähtökohtaisesti, kun edelliset ottelut olivat päättyneet meille 7-0 ja 11-2. Tässä ottelussa Sport oli kuitenkin valmiimpi ja halukkaampi, etenkin ottelun alussa, luoden useita läheltä-piti-paikkoja. Pääsimme kuitenkin tehokkaan viimeistelyn ansiosta 3-0-johtoon, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta kuvaili lähtökohtia viikon avausotteluun.

Sport laukoi avauserässä kohti IFK:n maalia 17 kertaa, mutta kotijoukkueen maalissa pelannut Daniel Salmivuori piti maalinsa koskemattomana. Sen sijaan IFK onnistui ensimmäisen 20-minuuttisen aikana maalinteossa neljä kertaa, joista neljäs maali, puolitoista minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa, syntyi Leevi Kankaan onnistuneella rangaistuslaukauksella.

Toisen erän IFK vei nimiinsä maalein 4-1, kun taas kolmannen erän ainoasta maalista vastasi Sport, kuusi sekuntia ennen päätössummeria. Loppunumerot IFK:lle siis 8-2. Isäntien tehokkain oli kolme maalisyöttöä kerännyt Eelis Manelius. Kahteen tehopisteeseen ylsivät Rasmus Vuorinen (2+0), Veeti Vuorela (2+0), Rasmus Toivainen (1+1), Kangas (1+1), Thomas Grönlund (1+1), sekä Valtteri Siikala (0+2). Salmivuori maalissa urakoi 39 torjuntaa.

– Edelleen, meidän 3-0-johdossa, Sport loi vaarallisia maalipaikkoja meidän päähän, mutta Salmivuori maalissa oli erinomainen ja valmiina ottamaan koppeja. Ensimmäisen erän ja ottelun edetessä ottelu kääntyi meille. Kolmannessa erässä oli pelailun makua puolin ja toisin. Pakko nostaa Sportille hattua, olivat sinnikkäitä ja taistelivat, Marjeta kiitteli.

Sunnuntaina IFK sai vieraita Turusta, kun Marjetan miehistö kohtasi lohkokärki TPS:n. Vaikka vierasjoukkue avauserää hallitsikin, niin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin IFK:n johtaessa maalein 2-0. Maalinteossa kotijoukkueesta onnistuivat Henri Hattunen, sekä Vuorinen (1+1).

– Lähtökohtana tiedettiin tulevan kova ottelu. TPS on kiitänyt voitosta voittoon ja on erittäin pelitaitava joukkue. Ensimmäinen erä oli meiltä enemmän katselua, kun vastustaja liikutti kiekkoa ja pelasi erittäin hyvää jääkiekkoa. Pikku hiljaa saimme juonesta kiinni ja omia vahvuuksia näkyviin pelissä, Marjeta kertasi avauserän tapahtumia.

Toisen erän lopussa TPS nousi maalin päähän. Kolmannen erän alkupuolella IFK:lle tuli musta minuutti, kun TPS iski kaksi maalia 54 sekunnin sisään nousten ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 48.13, kun TPS siirtyi jo 4-2-johtoon ja loppunumerot 5-2:een vierailijat viimeisteli tyhjään IFK-maaliin kolme sekuntia ennen täyttä aikaa.

– Toisen erän alussa vähän torkuttiin, mutta Salmivuori maalilla oli jälleen kerran loistava. Alun jälkeen saimme juonesta kiinni ja ottelu oli meidän hallussa, pystyimme jopa viemään sitä. Kolmanteen erään tultiin fyysisesti, ei henkisesti ja ensimmäisen vaihtokierroksen aikana TPS teki kaksi maalia. Maalien jälkeen meillä oli hankalaa saada peliä rullaamaan. Saimme kuitenkin luotua hyviä maalipaikkoja ja ottelu olisi voinut kääntyä, mutta tänään emme vielä olleet siihen valmiita, Marjeta myönsi.

Kun 11 joukkueen lohkossa on nyt pelattu 14-17 ottelua joukkueesta riippuen, on 16 ottelua pelannut ja niistä yhdeksän voittanut IFK sijalla kaksi.

– Olimme todella tyytyväisiä TPS-ottelun antiin ja siihen miten pystyimme pelaamaan huipputaitavaa joukkuetta vastaan. Pystyimme yksilötaidollisesti vastaamaan ottelun sekä vastustajan tuomaan haasteeseen ja se antaa uskoa tulevaan. Nyt voi hyvillä mielin lähteä syysloman viettoon, levätään hyvin ja treenataan sopivasti, Marjeta päätti.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 18.10. klo 18.45 Kollit-JYP (Vaasa), la 19.10. klo 16.30 Kollit-Lukko (Vaasa), su 20.10. klo 12.00 Kärpät-Kollit (Vaasa)

B-nuoret: ke 16.10. klo 18.50 IFK-K-Vantaa, la 19.10. klo 12.00 HPK-IFK

C-nuoret: ei otteluita tällä viikolla

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.