Vuoden juniorijoukkueet

HIFK Ishockey rf:n raati on valinnut kauden 2021-2022 vakuuttavimmin suorittaneet juniorijoukkueet. Valintojen perusteina olivat muun muassa seuran arvojen näkyminen periksiantamattomuudellaan.

Vuoden juniorijoukkueiksi raati valitsi HIFK U16 SM -joukkueen sekä HIFK TU20 SM -joukkueen.

HIFK U16

Poikien U16 SM -joukkue aloitti kautensa sijoittumalla karsintasarjalohkossaan viidenneksi. Varsinaisessa runkosarjassa sijoitus oli sama viides.

Pudotuspeleissä HIFK voitti Villi kortti -kierroksella Ilveksen suoraan kahdessa ottelussa. Puolivälierissä HPK kaatui otteluvoitoin 2–1.

Välierissä vastaan asettui runkosarjan kolmonen, Tappara. Tamperelaiset veivät ensimmäisen ottelun nimiinsä, mutta HIFK voitti kaksi seuraavaa ja molemmat jatkoajalla.

Finaaleissa vastassa oli runkosarjan voittaja Jokerit. Sarjan kiistatta parasta joukkuetta vastaan sarja katkesi kahdessa matsissa ja HIFK ylsi lopulta komeasti SM-hopealle.

– HIFK U16 oli todella yhtenäinen ja taitava joukkue, joka ei suostunut luovuttamaan ikinä. Tehtiin hommia nousujohteisesti kauden alusta loppuun. Saimme matkan varrella riittävästi haasteita ja hyviä kokemuksia pelaamisesta, jotka auttoivat meitä. Löysimme sitä kautta meille sopivan tavan pelata lätkää, joukkueen vastuuvalmentaja Ville Wacklin kertaa.

– Olen tyytyväinen siitä, että vaihtuvuus on ollut pientä. Porukassa taitaa olla yksitoista HIFK:n kiekkokoulun jätkää. Olen itsekin lähtenyt liikenteeseen HIFK:n kiekkokoulusta, ja siksi se lämmittää sydäntä, kun kiekkokoulusta edetään aina C-junnujen finaaliin.

HIFK TU20

HIFK:n alle 20-vuotiaat tytöt voittivat keväällä SM-hopeaa. Oulussa pelatussa SM-turnauksessa joukkue eteni finaaliin voittamalla kaikki aiemmat ottelunsa. Viimeisimpänä välierässä Ilves kaatui tiukassa taistossa lukemin 1–0.

Finaalissa HIFK kohtasi isäntäjoukkue Kärpät. Ottelu eteni aina jatkoajalta rankkareihin, minkä ratkaisu nähtiin vasta seitsemännessä parissa oululaisten toimesta. SM-kulta jäi Ouluun, mutta hopea on tyttöjen vanhimmalta ikäluokalta oiva suoritus. SM-mitali oli ikäluokan ensimmäinen HIFK:lle.

Kunniamaininnat

HIFK U14 Red, U14 AAA -sarjan pronssi (HIFK – KJT Haukat 3–2 vl)

HIFK U17, U17 ylemmän sarjan pronssi (HIFK – Kärpät 2–1)

HIFK TU16, SM-hopea (HIFK – Kiilat 0–2)

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.