VILLE VIITALUOMA KOLLIEN PÄÄVALMENTAJAKSI

Kollien eli HIFK:n U20-joukkueen uusi päävalmentaja Ville Viitaluoma on aloittanut työnsä jengin kanssa. Ville saapui Stadiin Hämeenlinnasta, jossa hän toimi viime kaudella HPK:n U20-joukkueen päävalmentajana.

Pelaajaurallaan Viitaluoma pelasi Liigassa (HIFK, Pelicans, SaiPa, Blues, HPK ja Sport) yhteensä 745 runkosarjaottelua ja 83 pleijaripeliä. Elitserienissä/SHL:ssä ”Vili” esiintyi Örebron ja Luulajan riveissä neljällä kaudella. Vyöllä roikkuu myös 17 maaottelua Leijonissa.

Viitaluoma ponnisti mittavalle pelaajauralleen juuri Kolleista. Kaudella 2000-2001 hän voitti U20 SM-Liigan pistepörssin iskettyään 37 matsissa 77 tehopistettä.

Valmentajauransa Viitaluoma aloitti kaudella 2019-2020 HPK:n U16-joukkueen päävalmentajana. Siitä tie vei saman seuran U18-joukkueen kautta U20-pääkoutsiksi.

”Minulla on pitkään ollut unelma päästä takaisin HIFK:hon. Täältä on paljon muistoja, ihmisistä pidetään hyvää huolta, enkä voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Valmennusfilosofiani ydin on laadukkaan arjen rakentamisessa. Yksittäisen pelaajan kehittäminen tapahtuu nimenomaan kovan työnteon kautta. Matsitulokset kertovat sitten myöhemmin missä mennään”, Viitaluoma sanoo.

Uuden Kollilaumansa kanssa päävalmentaja on vielä alkutaipaleella: ”Ensin pitää oppia tuntemaan jätkät ja sen jälkeen aletaan hitsaamaan jengiä yhteen. Mitä yhtenäisempiä ollaan, sitä paremmin saamme rakennettua itse peliä. Ensin täytyy tutustua, sitten vasta voi vaatia.”

Myös kehitysjohtaja Kari Kalto näkee Viitaluoman erityisvahvuudet laadukkaan arjen rakentamisessa: ”Ville on loistava persoona, hän on ahkera ja tiedonjanoinen valmentaja, jolla on kova työmoraali ja halu kehittää nuoria pelaajia. Vahva peliura ja valmennusvuodet Hämeenlinnassa luovat hyvän kombon: Ville osaa katsoa kokonaisuutta sekä pelaajan että koutsin silmin.”

Urheilujohtaja Janne Pesonen näkee Kollit HIFK:n juniorijoukkueiden kruununjalokivenä: ”Meillä on selkeä tavoite panostaa junioriurheiluun ja kehittää nuorten pelaajien polkua edustusjoukkueeseen saakka. Kollit on todella tärkeä osa HIFK:n organisaatiota. Nyt laitetaan työhanskat käteen ja aletaan paiskia hommia sen eteen, että junioritoiminta kehittyy entisestään. Kehitysjohtaja Kalton kanssa toimimme valmennuksen jeesinä, pyrimme kannustamaan ja inspiroimaan koutseja, kimpassa meillä on loistava mahdollisuus onnistua.”

Viitaluoma on Pesoselle vanha tuttu jo pelivuosilta. ”Pelasimme vastakkain jo A-junnuissa ja olimme kämppiksiä Leijonissa. ’Vili’ on innokas ja eteenpäin menevä koutsi, jolla on itsellään pitkä jääkiekkotausta. Hän tuntee HIFK:n arvot ja pystyy varmasti auttamaan meidän nuoria kasvamaan ja kehittymään. Minulla on erinomaiset fiilikset siitä, että ’Vili’ on meillä.”

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.