Naisten Akatemian Vastuuvalmentajan Terveiset!

Kausi 2022-2023 on jo hyvässä vauhdissa. Akatemia on tätä kirjoittaessa ehtinyt pelata kolme Naisten Mestiksen karsintapeliä, joista saldona on kaksi voittoa ja yksi tappio. Ensi viikonloppuna jatketaan ja saadaan ensimmäinen jakso maaliin. Kauteen lähteminen on kaiken kaikkiaan ollut erilainen kuin aiemmat. Viime kausi oli Akatemialle ensimmäinen, mikä saatiin pelata loppuun asti. Kausi päättyikin upean joukkueen mestaruus juhliin. Pelaajistossa sekä staffissa on ollut vaihtuvuutta, mikä on tullut oman lisämausteensa arkeen. Kuusi pelaajaa saatiin työnnettyä liigaympyröihin ja yksi siirtyi Lahteen. Omista junnuistamme nostettiin liuta pelaajia ja muutama peluri tuli myös ulkopuolelta meille. Ollaan nyt tietyllä tapaa siinä tilanteessa, missä olimme Akatemian ensimmäisellä kaudella. Ryhmämme on nuori. Meillä on hyvä kombinaatio uutta nuorta ja nälkäistä urheilijaa, sekä meidän monivuotinen runkomme, joilla on kokemusta tämän sarjan peleistä sekä meidän pelitavastastamme ja toimintatavastamme. ”Konkarit” ovatkin tärkeässä roolissa, kun ajamme uusia pelaajiamme sisään Akatemiaan ja kohti heidän henkilökohtaisia tavoitteitaan urheilijoina. Pelaajamäärä on tällä kaudella suurempi kuin viime kaudella, joten se tuo taas uuden kilpailutilanteen, mitä pidän hyvänä asiana. mitään ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Meillä on joukkueen sisäisesti asetetut tavoitteet jaksokohtaisesti sekä koko syksylle ja niitä tarkastelemme kun niiden aika on. Rutiinit ja arjen pyörittävät asiat ovat samoja, mitä aiemmillakin kausilla. Siten homma ei ole muuttunut mihinkään. Isossa kuvassa on sanomattakin selvää, että meidän tulee pelata itsemme Naisten Mestikseen kevätkaudeksi, jolla varmistamme kaudelle 23-24 HIFK N Akatemialle suoran Naisten mestis-paikan. Tämän kaltainen syksyinen Naisten Mestis-karsinta, kun jää historiaan tämän kauden jälkeen. Sitten kun vielä lisätään HIFK:in 125-vuotisjuhlakausi sekä se, että tämän logon alla Akatemia joukkue nyt ei vaan voi olla kuin maksimissaan yksi sarjaporras alempana kuin liigajoukkue.

Syysterveisin: Antti Borgenström

Naisten Akatemia

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.