U18SM voitokkaana läpi harjoituskauden – Sarja alkaa ensi perjantaina

HIFK U18SM jengi taputteli pre-seasonin pakettiin tänään Kiekko-Vantaan vieraana Tikkurilassa. Ensi viikolla alkavaan ylempään SM-alkusarjaan tähtäävä harjoituskausi on ollut joukkueelle menestykäs. Se voitti elokuussa kaikki pelaamansa yhdeksän ottelua.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna otettiin mittaa kovatasoisessa SM-joukkueiden turnauksessa Peurungalla neljän joukkueen voimin. Viikonlopun karkeloita olivat jakamassa Kärpät, Jyp ja Ässät. Viikonlopun kruunasi turnauksen voitto. Finaalissa Kärpät kaatui 3-2 HIFK:n noustua kahden maalin takaa rinnalle ja ohi.

HIFK U18SM valitsi Peurungalla myös kapteeniston itselleen. Joukkueen kapteeni on tulevalla kaudella Alvar Summanen. Varakapteenistossa puolestaan Leevi Kangas, Valtteri Siikala ja Kristoffer Wainio.

Vauhti kiihtyi seuraavalla viikolla TPS:n kanssa. Ensin taisteltiin Elisa Areenalla ja myöhemmin samalla viikolla Impivaarassa. Molempien otteluiden päätyttyä voittoon, coach Joni Petrell totesi: ”Hienot voitot Tepsistä ja mieltä lämmittää se, että päästimme molemmissa peleissä vain yhden maalin. Joukkue vaikuttaa erittäin sitoutuneelta”.

Vaasan Sport luisteli vastaan Kaarelan Gardenissa elokuun kolmannella viikolla ja tapahtumarikkaan matsin HIFK käänsi voitoksi lukemin 7-4.

Harjoituskauden viimeisen viikon kaksi kohtaamista olivat paikallisvastustajia Kiekko-Espoota ja Kiekko-Vantaata vastaan. Perjantai-iltana Tapiolassa mentiin vuorotahtiin maalien suhteen ja ottelu päättyi lopulta HIFK:n 5-4 vierasvoittoon. Vantaalla puolestaan voitto kairattiin Tikkurilan pyhäköstä lukemin 6-4. Joukkue oli liikkeellä sekajoukkueella, missä SM-jengin rosteria täydensivät HIFK U18 Akatemian kundit.

Vastuuvalmentaja Petrell on erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen: ”Ollut itselle äärettömän motivoivaa ja hienoa nähdä kuinka paljon pelaajat haluavat oppia ja tehdä sata lasissa kimpassa hommia. Pelit on mennyt tuloksellisesti todella hyvin, mutta paljon on vielä parannettavaa meillä kaikilla. Alkutaival on ollut joka tapauksessa erittäin positiivinen”, hän totesi Tikkurilassa pelatun ottelun jälkeen.

Lauantaina 4.9. alkaa kauan odotettu ylempi SM-alkusarja. HIFK ja myös moni muu sarjassa pelaava joukkue on täynnä pelaajia, jotka ovat pelanneet edellisen sarjapelin 26.11.2020, noin yhdeksän kuukautta sitten! Vastaan luistelee harjoituskaudella kahteen kertaan kohdattu TPS Elisa Areenassa klo 17.50 alkavassa ottelussa. Tulevan sarjan kaikki ottelut näkyvät striimeinä Leijonat.tv:n kautta. Uusi palvelu avautuu perjantaina 3.9.

Lauantain ottelu käynnistää U18 ylemmän SM-alkusarjan, missä muut joukkueet ovat HPK, Ilves, Jokerit, Jukurit, Jyp, Kiekko-Espoo, Kiekko-Vantaa, Kalpa, Kärpät, Lukko, Pelicans, SaiPa, Sport, Tappara, TPS ja Ässät. Matseja pelataan 17 kappaletta 7. marraskuuta asti, minkä jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

Elokuun uunit ja tarjoilut menivät seuraavasti TOP 5 suhteen:

Rene Rönkkö (7)  4+6=10
Rasmus Toivainen (7)  4+6=10
Roope Tuomioksa (7)  3+6=9
Julius Miettinen (9) 6+2=8
Aatu Karjalainen (8) 2+6=8

Koppeja tarttui puolestaan Elias Pyyhtiälle (5)  89,47%- ja Otto Nutolle (3) 93,67% varmuudella. Vantaalla Anton Laiho liimasi kiekkoja hanskaan 89,74% varmuudella.

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.