U16 kruunasi kautensa Suomen mestaruuteen!

U20 SM-sarja

Alle 20-vuotiaiden SM-sarjan pudotuspelit ovat finaaleja vaille pelatut. Tappara voitti pronssiottelussa KooKoon ja sijoittui sarjan kolmanneksi. Finaalisarjassa mestaruudesta pelaavat TPS ja Ässät.

Kollien kausi päättyi pari viikkoa sitten. HIFK:n alle 20-vuotiaat sijoittuivat ikäluokan SM-alkusarjassa sijalle 16 ja pelit jatkuivat alemmassa jatkosarjassa. U20 SM-sarjan nuorin joukkue jäi lopulta pisteen päähän pudotuspelipaikasta ja kausi päättyi pettymykseen.

 

Koko kauden pisteet TOP 10

U18 SM-sarja

Alle 18-vuotiaiden SM-joukkue sijoittui runkosarjassa sijalle kolme. Puolivälierissä HIFK kaatoi Pelicansin otteluvoitoin 3–0 ja välierissä Kärpät kaatui niin ikään otteluvoitoin 3–0. Finaalissa vastaan tuli paikallisvastustaja Jokerit.

– Hävittiin harmittavasti finaalit suoraan kolmessa pelissä Jokereille. Kaksi peleistä hävittiin jatkoajalla ja kolmas ratkaiseva matsi lukemin 3-2. Eli tasaista vääntöä ja kuitenkin ansaittu mestaruus naapureille, joukkueen vastuuvalmentaja Joni Petrell kertaa sarjaa.

– Joukkueessamme oli paljon lahjakkuutta ja luonnetta. Itselleni kolmas ja toistaiseksi viimeinen kausi päättyi HIFK:ssa. Haluan kiittää pelaajia ja staffia kenen kanssa pääsin tekemään duunia. Päällimmäisenä fiiliksenä kiitollisuus siitä, että sain koutsata upeita nuoria viimeisen kolmen kauden ajan. Eikä se onneksi ihan perseelleen mennyt, Petrell nauraa.

 

JOKERIT – HIFK 4–3 JA

HIFK – JOKERIT 3–4 JA

1 + 0 = 1 7 GRANHOLM Eelis
0 + 1 = 1 5 NYKYRI Niklas
0 + 1 = 1 12 SIPPOLA Ossi

JOKERIT – HIFK 3–2

Koko kauden pisteet TOP 10

U16 SM-sarja

Alle 16-vuotiaiden SM-joukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi tasapistein sarjakakkosen Kiekko-Espoon kanssa ja pisteen päähän Ilveksestä.

Puolivälierissä HIFK kohtasi Tapparan. Tamperelaiset voittivat ensimmäisen kohtaamisen jatkoajalla, mutta HIFK vei kaksi seuraavaa ja ottelusarjan voitoin 2–1.

Välierissä vastaan asettui Kiekko-Espoo. Voitot menivät tasan kahdessa ensimmäisessä ja ratkaiseva kolmas peli kääntyi HIFK:lle lopulta lukemin 7–3. Finaalipaikka stadilaisille voitoin 2–1.

Finaalisarjassa vastaan tuli runkosarjan voittanut Ilves. Ensimmäinen kohtaaminen Tampereella päättyi Ilveksen 7–4-voittoon. Stadissa kotijoukkue oli parempi lukemin 5–0. Suomen mestaruuden ratkaissut kolmospeli ratkesi puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa HIFK:lle lukemin 5–4.

– Keskiviikkona Tampereella oli ison maailman tunnelmaa, kun Ilves oli hienosti panostanut tapahtumaan. Jännitys näkyi hieman ekassa pelissä ja vastustajan veskari pelasi todella hyvän pelin ja Ilves oli terävämpi maalipaikoilla, päävalmentaja Niko Toivonen kertaa.

– Lauantaina päästiin omaan kotiluolaan ja pelin panokset näkyi sopivana jännityksenä molemmin puolin. Jaksettiin pelata kärsivällisesti ja tehdä duunia molempiin suuntiin. Tavoitteena oli, että pelit jatkuvat vielä sunnuntaina. Hieno puristus koko ryhmältä.

– Sunnuntaina oli hieno nähdä kuinka keskittynyt jengi oli jo ennen peliä. Kundit puristi ihan joka vaihdossa kaikkensa vaikka välillä oltiinkin purjeessa niin päästiin hetken hyvältä tuntuneeseen 4-1-johtoon. Parit pomput ja peli tasoissa ja seuraavaan vaihtoon takaisin 5-4-johtoon. Ainoastaan junnulätkä voi tarjota näin laajan tunneskaalan näin lyhyen ajan sisään.

– Hieno päätös omalle kolmen vuoden projektille ja iso kiitos seuralle ja valmentajakollegoille yhteistyöstä! Laaksosenkin ohjeita kannatti kuunnella. Tietenkin myös etuoikeutettu olo päästä näin hienojen pelaajien kanssa tekemään hommia!

 

ILVES – HIFK 7–4

1 + 1 = 2 5 JUNTUNEN Oiva
0 + 2 = 2 22 KUKKONEN Dima
1 + 0 = 1 12 NUUTINEN Milo
0 + 1 = 1 34 LESONEN Elja
0 + 1 = 1 19 AGARTH Vito

HIFK – ILVES 5–0

2 + 0 = 2 19 AGARTH Vito
1 + 0 = 1 5 JUNTUNEN Oiva
1 + 0 = 1 27 METSO Eemeli
0 + 1 = 1 16 TORKKI Oliver
0 + 1 = 1 22 KUKKONEN Dima
0 + 1 = 1 4 HÄNNINEN Hugo
0 + 1 = 1 18 SORVOJA Luka

ILVES – HIFK 4–5

3 + 0 = 3 5 JUNTUNEN Oiva
0 + 1 = 1 27 METSO Eemeli
0 + 1 = 1 22 KUKKONEN Dima
0 + 1 = 1 16 TORKKI Oliver

Koko kauden pisteet TOP 10

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.