TIEDOTE: Martin Andler HIFK:n tyttökiekon taitovalmentajaksi

HIFK Ishockey rf. lisää panostuksiaan tyttö- ja naiskiekon organisaatioonsa kaudelle 2021-22.

Seura vahvistaa organisaatiotaan Martin Andlerilla, 30, joka tulee tyttökiekon taitovalmentajaksi vastaamaan seuran U15-U20-ikäisten tyttöpelaajien kehittämistä kohti Naisten Liigaa ja maajoukkueita. Tehtävä alkaa 1.5.2021 ja on osa-aikainen. 

Andler on valmistunut Vierumäeltä kansainväliseltä Degree Program -ohjelmalta ja toimi kausilla 2018-21 Harjun Kiekon taitovalmentajana. Andler valmensi kaudella 2016-2017 Linköpingin naisten joukkuetta SDHL:ssa. Lisäksi hänellä on useamman vuoden kokemus valmentamisesta mm. GrIFK:n junioreissa.

– Olen kiitollinen mahdollisuudesta liittyä HIFK-yhteisöön. Tuntuu mahtavalta päästä mukaan yhteen Suomen perinteikkäimmistä seuroista. Uskon että pystyn osaamisellani vahvistamaan IFK:n tyttöpuolen jo nyt hyvää suuntaa, Andler kuvailee.

Andlerin tehtävän lisäksi organisaatiossa toimivat edelleen IFK:n tyttö- ja naispolun kokonaisuudesta vastaava naisten liigan päävalmentaja Saara Niemi ja tyttöjen junioripäällikkö Johanna Sandqvist, jonka vastuulla ovat U12- ja nuoremmat tytöt sekä Gimmat Skulaa -kiekkokoulu.

– On upeaa saada Martin mukaan vahvistamaan pelaajapolkuamme valintavaiheessa. Ikävaiheet 15-20 ovat äärimmäisen tärkeitä yksilön kehittymisen kannalta ja lajiosaamisen sekä henkisten voimavarojen harjoituttaminen korostuvat. Martinin osaamista hyödynnetään tämän lisäksi vahvistamaan toimia valmentajapolulla sekä drop outin ehkäisemiseen seurayhteisössämme, Niemi kertoo.

– Koko tyttö- ja naispolun kehittäminen on meille tärkeää. Martinin mukaantulon myötä saamme tarkennettua roolitustamme ja pystymme paremmin vastaamaan tarpeeseen myös lasten vaiheessa uusien harrastajien osalta, Sandqvist vahvistaa.

IFK julkaisee muut ensi kauden tyttövalmentajansa helmikuun alussa.

Lisätietoa:

Saara Niemi, HIFK naiset päävalmentaja

saara.niemi@hifk.fi

+358 50 338 9621

Johanna Sandqvist, HIFK junioripäällikkö, tytöt

johanna.sandqvist@hifk.fi

+358 40 729 2704

Martin Andler, HIFK taitovalmentaja, tytöt (1.5.2021 alkaen)

+358 40 501 7424

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.