TIEDOTE: HIFK ja Hockey Base laajentavat yhteistyötään

HIFK ja Hockey Base ovat tehneet yhteistyötä jo kymmenen vuotta. Tulevalle kaudelle 2021-2022 yhteistyötä laajennetaan entisestään.

– Kyseessä on ilman muuta meidän treenikeskuksen osalta yksi suurimpia ja hienoimpia sopimuksia, entinen HIFK:n liigajoukkueen kapteeni ja nykyään Hockey Basen valmennuspäällikkönä toimiva Arttu Luttinen iloitsee.

– Tiedetään, että tänne tulee innokkaita nuoria pelureita ja voimme heitä auttaa jakamalla omaa tietotaitoamme eteen päin. Meillä on Suomen parhaat tilat treenikeskusmuodossa ja meillä on Suomen ainoa treenikeskus, missä on myös oma jäähalli.

HIFK:n junioreissa panostetaan perinteisten seuran arvojen ja joukkuetekemisen lisäksi entistä vahvemmin yksilöosaamiseen.

– Vaatimustaso on noussut joka puolella ja yksilötaidot korostuvat jäällä, HIFK:n U17-U7-joukkueiden valmennuspäällikkö Ari ”Lalli” Laaksonen kertoo.

– Pelaajilla on motivaatio korkealla ja Hockey Basella on ammattitaitoiset valmentajat pitämässä huolta, että harjoitteet tulee suoritettua oikein. Esimerkiksi laukaisutekniikan oppiminen tyttöjen ja poikien kohdalla heti pienestä alkaen on iso asia ja nyt joukkueet pääsevät harjoittelemaan sitä säännöllisesti.

HIFK:n tyttöjen junioripäällikkö Johanna ”Mima” Sandqvist kiittelee myös yhteistyön laajenemisesta.

– Hyvällä laukaisutaidolla tyttö- ja naiskiekossa pystyy erottumaan. Jos tämän yhteistyön kautta saa esimerkiksi sen 300 laukausta viikossa lisää, niin se on vuositasolla merkittävä määrä.

Yhteistyön myötä myös joukkueiden valmentajat pääsevät kartuttamaan osaamistaan ja näkemään läheltä lajitaitojen harjoittelemisen viimeisimpiä trendejä.

– On hienoa, että pääsemme HIFK:n valmentajien kanssa jakamaan tietoa vuorovaikutteisesti. Harjoittelu ei lopu koskaan – edes ammattilaisilla, Luttinen alleviivaa.

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.