Naisten Akatemian Päävalmentajan syyskauden terveiset!

Hei,

Mestiskarsinta saatiin taputeltua maaliin ja pelasimme itsemme Naisten Mestikseen kauden kevätpuoliskolle. Joukkueen elokuussa asettamaan tavoitteeseen emme ihan päässeet. 16 pelistä otimme 12 suoraa voittoa ja yhden VL-voiton. Voittoprosenttimme oli 81. Tehtyjen maalien keskiarvo oli ihan hyvä 3,94 ja päästetyissä maaleissa pääsimme alle kahden (1,81). Teimme lohkossamme eniten ylivoimamaaleja sekä alivoimamme oli hyvällä tasolla. Kotona meille tehtiin vain yksi maali ollessamme jäähyllä. Ylivoiman ja alivoiman yhteenlaskettu summa oli 110,5%. Näillä tilastoilla pääsääntöisesti nykypäivänä voittaa jääkiekko-ottelun.

Meillä oli hyvä pre-season, joka lupasi hyvää karsintaa silmällä pitäen. Sitten iski flunssa aalto sekä siihen jokunen loukkaantuminen päälle. Nämä ottivat veronsa kaudern avausottelussamme . Yhden erän jaksoimme ja sitten jäimme avauksessa ennakkosuosikin K-Espoom jalkoihin.

Loka-marraskuun vaihde oli meille haasteellinen. Emme päässeet ihan sille pelilliselle ja henkiselle tasolle, mitä nämä karsinnat vaatii. Sen jakson jälkeen palasimme perusasioiden äärelle niin pelillisellä kuin henkiselläkin tasolla. Viimeinen viiden pelin pätkä oli se jossa joukkueen arkinen työ alkoi näkyä. Meidän peli-identiteettimme sekä pelitapamme alkoi iskostua. Joukkueemme on hyvin tasainen ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla.Pelaajien tason nosto ja työn tekeminen yhteisen asian puolesta oli mahtavaa. Viidestä pelistä viisi suoraa voittoa maalierolla 26-3.

Maalivahtimme Miia sekä liigajoukkueen Kiia ja Lumi antoivat meille syksyn aikana mahdollisuuden voittoihin pelistä toiseen. Maalivahtivalmentajamme ”Allu” ja liigan ” Tuke” ovat tehneet hyvää työtä ”häkkäreiden” kanssa. Liigan kenttäpelaajista täytyy nostaa esiin Virtasen Henni ja Lamminahon ”Petu”, jotka olivat mukanamme useimmin liigapelaajista. Vaikka heidän roolinsa ja vastuunsa vaihtelivat tilanteemme mukaan , Henni ja ”Petu” toivat arvokasta osaamistaan joukkueellemme. Unohtamatta tietenkään muiden liigapelaajien vierailuja meillä.

U18-joukkueesta käytimme muutamia pelaajia pre-seasonilla sekä mestis-karsinnoissa. Mm. Pirneksen Aadan otteet olivat sellaiset, että hän osoitti pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla pelistä toiseen. Sovimmekin seuran sisällä Aadan siirtymisestä meille Akatemiaan. Kaiken kaikkiaan u18-/Suomi-sarja joukkueessa hyvää tulevaisuutta tulossa.

Kokonaisuutena täytyy olla tyytyväinen syksyymme, vaikka tiettyjä haasteita kohtasimmekin karsintojen aikana, mutta kaikesta selvittiin. Asiat menisivät liian helposti ilman haasteita, joukkue myös tarvitsee niitä kasvaakseen. Vaikka peleistä on jo tovi, niin kyllä tässä koutsit ainakin jo odottaa Naisten Mestiksen alkamista. Nyt vain varpaat ja sormet pystyyn että päästään Mestis aloittamaan.

Toivotan kaikille Hyvää Uutta Vuotta ja hallilla nähdään,

Antti Borgenström

HIFK N AKATEMIA

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.