LähiTapiolan junioreiden viikkoraportti: Kollien kausi päättyi dramaattisesti

U20 SM-sarja

Kollien kausi päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen pettymykseen. Joukkue jäi maalin päähän pudotuspelipaikasta.

Ennen tiistain runkosarjan päätösottelua Kollit pelasi viime viikolla kahdesti stadilaisten kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevaa Lukkoa vastaan.

– Ensimmäisessä ottelussa hyvä ylivoimapeli takasi tärkeät kolme pistettä. Loppu meni puolustustaisteluksi, päävalmentaja Joni Töykkälä summaa.

– Toisessa kohtaamisessa hyökkäyspelaaminen ei ollut riittävän laadukasta, että olisimme pisteitä saaneet matkaan mukaan. Yksi peli jäljellä runkosarjaa, voitto tarvitaan ja hieman apuja Tapparalta.

Tiistain päätöskierroksella aiemmassa päiväottelussa Tappara ryösti pisteen Lukolta ja pudotuspelipaikka oli Kollien omissa käsissä ja kolmen pisteen voitto olisi taannut paikan kevään peleihin.

Iltapeli Jokereita vastaan päättyi dramaattisimmalla mahdollisella tavalla.

Ottelu eteni kolmanteen erään lukemissa 1-1. Kollit siirtyi heti erän alussa 2-1-johtoon, mutta vieraat tasoittivat puolitoista minuuttia myöhemmin. Viljam Sandvik huudatti lähes loppuunmyytyä Elisa Areenaa alle kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa siirtämällä Kollit 3-2-johtoon ja kiinni pudotuspelipaikkaan.

Jokerit hiljensi kotiyleisön ja Kollien kauden 53 sekuntia ennen täyttä aikaa tasoittamalla ottelun ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Kollien jatkoaikavoitto jäi hyvin laihaksi lohduksi, sillä kaksi sarjapistettä ei riittänyt nostamaan joukkuetta sijalle kahdeksan.

U18 SM-sarja

HIFK:n U18-joukkue pelasin menneellä viikolla runkosarjan viimeisen ottelunsa KalPaa vastaan. Stadilaiset olivat jo varmistaneet pudotuspelipaikan.

– Aika tärisevä alku ja KalPa teki lähes jokaisesta paikastaan maalin. Ekan erän jälkeen vieraille 3-0. Viimeisessä erässä kundien hyvä duuni palkittiin ja pääsimme tasoihin. Jatkoajalla tuli nopea maali omiin. Tuloksella ei sinänsä ollut merkitystä, sillä pleijaripaikka oli jo varmistettu, joukkueen päävalmentaja Joni Petrell toteaa.

– Keskiviikkona sitten alkaa ne pelit, joita ollaan odotettu. Vieraissa Kiekko-Espoo ja paras kolmesta periaatteen toinen kamppailu himassa lauantaina. Tervetuloa kannustamaan!

HIFK – KALPA 3–4 JA

U16 SM-sarja

HIFK:n U16-joukkue aloitti eilen tiistaina pudotuspeliurakkansa villi kortti -kierroksella Ilvestä vastaan. Ensimmäinen kohtaaminen meni selkeästi kotijoukkueen nimiin ja sarja on katkolla HIFK:lle torstaina Tampereella.

HIFK – ILVES 8–4

1 + 2 = 3 39 KALTO Onni
1 + 0 = 1 17 HARJU Niilo
0 + 1 = 1 15 PURMOLA Aatu

Tulevat ottelut:

U18: ke 23.3. klo 18:20 Kiekko-Espoo – HIFK, 26.3. klo 14:50 HIFK – Kiekko-Espoo, tarvittaessa su 27.3. klo 15:30 Kiekko-Espoo – HIFK

U16: to 24.3. klo 18:15 Ilves – HIFK, tarvittaessa pe 25.3. klo 18:30 HIFK – Ilves

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.