Lähitapiola junioreiden viikkoraportti: Kollit pöllytti maaliverkkoja

Myös tällä kaudella seuraamme viikkoraporteissa IFK:n vanhimpien juniorijoukkueiden otteita. Seurannassa ovat U20 SM-sarjassa pelaavan Kollien lisäksi U16- ja U18-joukkueet SM-sarjasta, sekä U18 Akatemia -joukkue Mestiksestä. Sarjakauden avausviikolla Kollit intoutui pöllyttämään maaliverkkoja oikein kunnolla.

“Kuusi pistettä erinomainen suoritus”

Kollit avasi sarjakautensa U20 SM-alkusarjassa uuden päävalmentajansa Joni Töykkälän johdolla kahden kotiottelun voimin. Perjantaina Elisa Areenalle vieraaksi saapui Sport, joka avasi maalinteon ottelussa avauserässä ajassa 8.54. Kollien kauden ensimmäisen sarjamaalin sai kunnian viimeistellä Emil Saarinen reilut puolitoista minuuttia Sportin avausmaalin jälkeen. Maali oli Saarisen ensimmäinen U20-ikäluokassa. Saarisen onnistumisen jälkeen nähtiinkin sitten todellinen maalien ilotulitus.

Avauserän viimeisten kahdeksan ja puolen minuutin aikana pöytäkirjaan kun merkittiin yhteensä viisi maalia ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kollien johtaessa ottelua 5-2. Rasmus Ruusunen onnistui maalinteossa kahdesti. Toisessa erässä Sport nousi vajaassa kahdeksassa minuutissa maalin päähän. Kollit lisäsi johtoaan kahteen maaliin, Sportin noustessa vielä kerran maalin päähän, mutta toisella erätauolla tilanne oli isännille jälleen kahden maalin johto, 7-5.

Päätöserässä nähtiin vielä kolme maalia ja niistä kaikista vastasi Kollit, vieden kauden avauksen nimiinsä äärimmäisen harvinaisilla loppulukemilla 10-5. Jaani Holopainen osui kolmannessa erässä kahdesti ja Kollien maalissa voitto-ottelun torjuneelle Aku Koskenvuolle tilastoitiin 18 torjuntaa. Kaukalon pistekuningas oli 17-vuotias Aleksanteri Kaskimäki, joka viimeisteli tehopisteet 1+3. Miro Tauslahti viimeisteli ottelussa ensimmäisen maalinsa U20-sarjassa ja 17-vuotiaan hyökkääjän tehot olivat illalta 2+1. Kasper Lundell syötti Kollien maaleista kolme.

– Kauden avausmatsi, joka näkyi hieman jännittyneenä starttina. Ottelun edetessä pystyimme pienin askelin koko ajan parantamaan. Maaleja saatiin tehtyä hieno määrä, mutta omiin meni liikaa, vuosina 2017-2019 IFK:n U16-joukkueen päävalmentajana ja kahdella edellisellä kaudella IFK:n U18-joukkueen päävalmentajana toiminut Töykkälä paketoi kauden avausottelun tapahtumat.

“Saatiin hyvä startti kauteen”

Lauantaina Kollit isännöi KooKoota. Edellisen päivän tehokkuus oli säilynyt myös kauden toiseen sarjaotteluun, kotijoukkueen onnistuessa maalinteossa seitsemän kertaa, mutta nyt myös omassa päässä Kollit sai onnistumisia, Koskenvuon venyttyä 20 torjunnan myötä komeaan nollapeliin.

Avauserässä Kollit viimeisteli kaksi maalia Samu Baun ja Holopaisen johdolla. Avausmaali oli Baun ensimmäinen nuorten korkeimmalla sarjatasolla.

Toisen erän alussa Viljam Sandvik onnistui maalinteossa rangaistuslaukauksella, vieden Kollit 3-0-johtoon. Ennen toista erätaukoa Kolleista maalinteossa onnistuivat vielä Holopainen toistamiseen, ja 17-vuotias Kasper Lundell viimeisteli ylivoimalla ensimmäisen maalinsa U20-ikäluokassa.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi kotijoukkueen maalia, joista ensimmäisen viimeisteli Veeti Kuhta ja toisen, sekä samalla ottelun viimeisen, Holopainen, jolle siis hattutemppu KooKoon kaadossa ja viiden maalin viikonloppu. Sandvikin tehot olivat 1+3, Kuhdan 1+2 ja puolustaja Emil Saarisen 0+3, jonka viikonlopun saldo oli 1+4.

– Joukkue tuli vahvasti otteluun ja oli valmis laittamaan itseään likoon. Kokonaisuudessaan vahva esitys ja pystyttiin nostamaan oman pelin tasoa edelliseen iltaan verrattuna. Kuusi pistettä avausviikonlopusta on erinomainen suoritus pojilta ja pyritään saamaan asioita lisää eteenpäin ensi viikolla, Töykkälä korosti.

“Hyvä startti kauteen”

Joni Petrellin valmentama IFK:n U18-joukkue aloitti ylemmän SM-alkusarjan 4-1-kotivoitolla TPS:stä. Avausmaalia saatiin odottaa lähes otteluun puoliväliin asti, kunnes kotijoukkueen Rene Rönkkö pääsi viimeistelemään ajassa 29.03 IFK:n sarjakauden avausmaalin. Kolmannessa erässä IFK sai sitten maalihanat auki oikein kunnolla, kun Roni Alanko, Rönkkö toistamiseen, sekä Eddie Kolster iskivät tulostaululle lukemat 4-0 reilussa kolmessa ja puolessa minuutissa.

IFK:n maalissa pelannut Elias Pyyhtiä torjui 21 kertaa, eikä nollapelikään kaukana ollut, sillä TPS:n ainoa maali syntyi reilut viisi minuuttia ennen ottelun päätössummeria. Maalintekijöiden lisäksi pöytäkirjaan tehokkaalla kauden avauksella kirjattiin IFK:sta myös kaksi maalia syöttäneet Rasmus Hokkanen, sekä Roope Tuomioksa.

– Saatiin hyvä startti kauteen. Pari viimeistä harkkamatsia oli pelillisesti vähän heikompia, vaikka voitot tulikin. Sarja-avauksessa oli kaikki valmiina pelaamaan ja joukkueen suoritukseen olen erittäin tyytyväinen. Mukava lähteä taas oppimaan lisää ensi viikolla ja päästään mittaamaan ryhmää loppuviikon otteluilla Kiekko-Vantaata ja KooKoota vastaan, ensimmäisen kautensa IFK:n junioriorganisaatiossa valmentajana aloittanut Petrell kommentoi.

U18 Mestiksen alkusarjan kakkoslohkossa pelaava IFK Akatemia kärsi 2-4-vierastappion HYRI:lle Riihimäellä. IFK Akatemia käänsi HYRI:n maalin johtoaseman tilanteeksi 2-1 ennen ensimmäistä erätaukoa, kun vierasjoukkueesta maalinteossa onnistuivat Kaarlo Aakkula ja Rasmus Tirkkonen. HYRI kuitenkin vei toisen erän nimiinsä maalein 2-0 ja kolmannen erän 1-0, aiheuttaen IFK Akatemialle tappion kauden avausottelussa.

– Sarja-avaus meni meiltä vähän mailaa puristaen, IFK:n U18 Akatemia -joukkueen päävalmentaja Petri Kokko harmitteli.

IFK:n kausi U16 SM-karsintasarjan kakkoslohkossa käynnistyy keskiviikkona 8.9. vierasottelulla Jokereita vastaan.

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.