Kollit kohtaa Jokerit kahdesti viikonloppuna – ”Harmi ettei ole sarjapelejä”

HIFK järjestää U20-joukkueelleen kaksi harjoitusmatsia tulevana viikonloppuna. Perjantaina ja lauantaina Nordiksella derbyhengessä yhteen iskevät U20 SM-sarjajoukkueet Kollit ja Jokerit.

Pe 21.1. klo 18:00 Kollit – Jokerit
La 22.1. klo 14:30 Kollit – Jokerit

Ottelut pelataan ilman yleisöä. Matsejan voi seurata suorana HIFK:n junioreiden Youtube-kanavalta.

U20 SM-sarja on paikallisten aluehallintovirastojen antamien rajoitusten johdosta nyt viidettä viikkoa jäissä. Tuoreimman linjauksen mukaan vuonna 2003 syntyneet ja nuoremmat saavat harrastaa. Vanhempien pelaajien kohdalla pelikelpoisuuden täyttämiseksi täytyy kirjoittaa ammattilaissopimus ammattilaisjoukkueen kanssa.

HIFK:n junioreiden kehitysjohtaja Simo Mälkiä on poikien puolesta kiitollinen viikonlopun harjoitusotteluista.

– Meillä on pelataksemme täysin riittävä määrä edustuskelpoisia pelaajia. Harmi vaan, ettei päästä pelaamaan sarjaotteluita, Mälkiä kommentoi.

– Jos me ei pelattaisi edes näitä treenipelejä, niin nämä samat pelaajat lähtisivät pelaamaan U18 SM-sarjaa, miesten Mestistä tai muuta ammattilaissarjaa. Vaihtoehtona on siis joukkueen hajottaminen ja pelaajien hajauttaminen muualle. Palvelisiko se sitten pelaajia, seuroja tai ylipäätään tätä yhteiskunnan tämän hetkistä ajankuvaa?

Viikonlopun derbyottelut pelataan ilman yleisöä. Ostetun ottelulipun sijaan HIFK:n juniorijoukkueiden toimintaa voi tukea lahjoittamalla junnuille jäätä.

Kaikki lahjoitukset käytetään lyhentämättä HIFK:n junnujen jääkustannuksiin.

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.