Kollit ansaitulle joulutauolle – ”Kundeille voi olla vaikeaa olla tekemättä mitään”

Kollien kausi on saatu puoleenväliin ja joukkue suuntaa ansaitulle joulutauolle. 19 kierroksen alkusarjassa HIFK:n U20-joukkue sijoittui toiseksi, sarjakärki Ässien taakse ja paikallisvastustajansa Jokerien edelle.

Varsinaista SM-sarjaa on nyt takana 10 kierrosta, ja Kollit lähtee vuoteen 2022 hyvistä kyttäysasemista kolmanneksi eniten sarjapisteitä keränneenä.

Tiivistä yhteistyötä Liigan kanssa

Kollien pääkäskijä Joni Töykkälä on ollut tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Kehitystä on ollut havaittavissa ja juuri pelaajien kehittämisen ja eteenpäin viemisen valmentaja Töykkälä nimeää tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Valmentajan pesti Kolleissa on Töykkälälle tuore.

– Paljon on jo opittu ja paljon tullaan varmasti vielä oppimaan, pohtii Töykkälä.

HIFK:ta pelaajana kolme kautta edustanut (2009-11, 2012-13) ja kertaalleen Stadissa Suomen mestaruuden voittanut (2011) valmentaja osaa arvostaa hallin toisesta päästä saamaansa tukea. Liigajoukkueen valmennuksen tuki on ollut hienoa ja apua on saanut aina.

Muutoinkin liigajoukkueen kanssa tehdään tiiviisti yhteistyötä. Kolleista on kauden aikana noussut kourallinen jätkiä tuuraamaan liigajoukkueen poissaoloja. Tällä kaudella Liigadebyyttinsä ovat jo tehneet Otto Salin, Aleksanteri Kaskimäki sekä Jesse Seppälä. Jaani Holopainen pääsi hiljattain pelaamaan toisen Liigaottelunsa. Champions Hockey Leaguessa alkusyksyllä nähtiin Kolleista Rasmus Ruusunen, Viljam Sandvik sekä Robert von Gerdten.

Joulutauko tulee Töykkälän mielestä oivalliseen saumaan ja pieni breikki arjesta maistuu takuulla.

– Nuorille kundeille voi toki olla vaikeaa olla tekemättä mitään, epäilee Töykkälä.

Koutsille puolestaan maistuu joulupöydästä parhaiten kaikki kalaherkut!

Haastattelut ovat osa Road To Nordis -juttusarjaa.

ROAD TO NORDIS | KOLLIT vs. NARRIT  21.1.22 NORDIKSELLA

U20 Derby perjantaina ”Stadin kirkkaissa valoissa”

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.