Kollien kapteeni johtaa positiivisuudella – ”Omia vahvuuksia esiin”

Kollien peleissä C-kirjain on tällä kaudella komistanut Rasmus Ruususen paitaa. Nuoren joukkueen kapteenikin on vasta 18-vuotias, mutta pelaa jo kolmatta kauttaan HIFK:n riveissä U20 SM-sarjaa.

Nuoresta iästään huolimatta Ruusunen on joukkueensa kokeneimpia ikäluokan korkeimmalla sarjatasolla. On perusteltua kysyä kapteenin mielipidettä joukkueen suorituksesta kauden puolivälissä.

– Joukkueena pelit ovat menneet mainiosti. Alkusarja meni hyvin ja oltiin taulukossa toisia. Jatkosarjassa ei ole vielä lähtenyt ihan samalla tavalla lentoon, mutta uutta kohti, Ruusunen toteaa.

Ruusunen kuvailee itseään rennoksi, huomioonottavaksi ja positiivisuutta koppiin tuovaksi kapteeniksi.

Positiivisuus saa väistyä, kun Ruusunen analysoi omaa kauttaan joulutaukoon mennessä.

– Ihan ookoo on mennyt. Harmillinen loukkaantuminen tuli joulukuun alussa Tappara-pelissä. Pelillisesti olen saanut vahvuuksiani paremmin esiin tämän kauden aikana ja pystynyt myös tehopisteillä auttamaan joukkuetta. Ihan hyvin on mennyt.

Hyvästä kaudesta kertoo myös tällä kaudella valinnat U20-maajoukkueen leireille sekä liigajoukkueen riveissä pelatut CHL-ottelut.

Vire on ollut kohdillaan myös ikäluokan SM-sarjassa. Ruusunen on tehnyt 24 peliin tehot 8+8=16.

Yksi pelivireen löytymisen avaintekijöistä on pelipäivän rutiinit.

– Tossa yläkerrassa on aika hyvä pasta bolognese.

Kuntoutuminen täyteen pelikondikseen on sujunut hyvin ja paluu kaukaloon häämöttää.

– Joulun jälkeen akut ladattuna uuteen starttiin, päättää Ruusunen.

 

Haastattelut ovat osa Road To Nordis -juttusarjaa.

ROAD TO NORDIS | KOLLIT vs. NARRIT  21.1.22 NORDIKSELLA

U20 Derby perjantaina ”Stadin kirkkaissa valoissa”

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.