Joukkueisiin nimimuutoksia tytöissä ja naisissa

HIFK lähtee kauteen 23-24 yli kymmenen tyttö- ja naisjoukkueen voimin.

Kauden 22-23 aikana Suomen suurimmaksi tyttö- ja naiskiekkoseuraksi reilulla 230 rekisteröidyllä harrastajallaan noussut HIFK on tarkentanut pelaajapolkuaan ja uusimme kahden joukkueen nimet. Uudet nimet tulevat paremmin vastaamaan joukkueiden tasoa, ikärakennetta ja toimintaa.

HIFK:n U18-tyttöjen joukkueen nimi jää toistaiseksi historiaan ja sen korvaa HIFK Naiset Challenger-nimi. Joukkue pelaa naisten alimmalla sarjatasolla Suomi-sarjassa, ja koostuu nuorista aikuisista sekä aikuispelaajista. U18-tyttöjen sarjaa ei ole pelattu kahteen vuoteen, ja sen vuoksi nimi ei enää vastaa aiempaa tarkoitusta. Joukkueesta pystyy jatkossakin nousemaan oman kehittymisen mukaan ylöspäin.

Tyttöjen U15-joukkueen nimi muutetaan HIFK Nuorten Akatemiaksi. Joukkue koostuu 13-17-vuotiaista nuorista motivoituneista pelaajista ja toiminnan tavoitteena on kehittää pelaajia HIFK:n naisten joukkueisiin. Joukkue tulee pelaamaan edelleen U15 tyttöjen sarjassa, mutta pääpaino toiminnassa on yksilöiden laji- ja pelitaitojen kehittämisessä tulevaisuutta ajatellen, ja pelaajien pelivauhtia kehitetään pelaamalla myös U13 ja U14 poikien sarjoissa. Harjoitusryhmän vahvuus kasvaa reiluun 30 pelaajaan, jotta pystymme tarjoamaan kahta eri tasoista pelijoukkuetta poikasarjoihin.

– Näillä nimimuutoksilla pyrimme vastaamaan toiminnan kasvusta ja kehittymisestä polveutuviin haasteisiin ja mielikuviin. Meille on tärkeää, että pelaajat edistyvät poluillaan niin ihmisinä, urheilijoina kuin kiekkoilijoinakin omassa tahdissaan, HIFK:n tyttöjen junioripäällikkö Johanna Sandqvist linjaa.

– Haluamme, että pelaajat pelaavat mahdollisimman pitkään oman ikäisten seurassa, jotta myös sosiaalinen puoli kulkee rinnalla ja joukkuetoiminnassa opitaan siihen kuuluvia tärkeitä taitoja ja lainalaisuuksia. Vaikka yksilöitä huomioidaan ja he ovatkin toiminnan keskiössä, kukaan ei ole joukkuetta tärkeämpi ja yhteiset pelisäännöt sekä seuran arvot koskettavat kaikkia. Tämä ei aina ole tyttökiekossa oikein ymmärretty asia ja siksi haluamme toimia esimerkkinä lajin sisällä.

 

HIFK:n joukkueet, sarjatasot ja yhteys-/vastuuhenkilöt tyttö- ja naisjoukkueisiin:

Stadin Gimmat, Naisten Liiga
Saara Niemi saara.niemi@hifk.fi 050 338 9621

HIFK Naisten Akatemia, Naisten Mestis, U20SM
Bertalan Szolga berci.szolga@gmail.com 046 625 1773
Nikolas Sepponen nikolas.sepponen@hifk.fi 050 494 6881

HIFK Naisten Challenger, Naisten Suomi-sarja
Heini Artema heini.artema@hifk.fi 040 846 8182
Nikolas Sepponen

HIFK Nuorten Akatemia, U15 tytöt, U16 SM & U14 & U13 poikien sarjat
Mikko Lampi lampimikko@gmail.com 050 306 0799

HIFK TU12, U12 tytöt ja U12 pojat
Janne Siren jsiren76@gmail.com 0400 627 670

HIFK TU10, U10 Mini Aurora Liiga ja mahdollinen poikien U9 Leijonaliiga
Johanna Sandqvist johanna.sandqvist@hifk.fi 040 729 2704

HIFK TU8, U8 Mini Aurora Liiga
Johanna Sandqvist

Naiset Harraste (Harraste Gimmat), Naisten Harrastesarja A, AA ja AAA-tasot
Silja Arokari silja.arokari@hifk.fi 040 677 1237

Gimmat Skulaa-kiekkokoulu, lapsille ja aikuisille
Heini Artema ja Johanna Sandqvist

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.