IFK ETENEE TYTTÖPOLUN TOIMISSA – LINJAUKSIA TYTTÖJEN PELAAMISEEN TEHTY

Helsingin IFK:n tyttökiekkotoiminta on kasvussa. IFK:lla on joukkue jokaisessa tyttöjen sarjaikäluokassa aina U10 tytöistä naisten Liigaan asti. Lisäksi joka sunnuntainen tytöille ja naisille tarkoitettu Gimmat Skulaa -kiekkokoulu on tänäkin syksynä vetänyt jo useita kymmeniä tyttöjä ja naisia Nordiksen jäälle. 

Viime kauden päätteeksi IFK:ssa kiekkoili ja toimi yli 160 tyttöä ja naista.
– Lähes kaikki viime kaudella mukana olleet ovat jatkaneet, tai jos joku on lähtenyt niin uusi on tullut tilalle. Tämä kertoo brändin vetovoimasta ja tietysti toiminnastamme. On mukavaa, että IFK kiinnostaa ja yhteisö kasvaa, IFK:n tyttöjen junioripäällikkö Johanna Sandqvist kertoo.

Tukeakseen IFK:n tyttöpolun kehitystä on seurassa tehty linjaus poikajoukkueissa pelaavien tyttöjen osalta.

– Haluamme varmistaa, että tytöt ovat tyttöjoukkueiden käytettävissä silloin jos pelit menevät poikien kanssa päällekkäin. Eli käytännössä tytöt pelaavat aina ensisijaisesti tyttöpelin. Tällä päätöksellä pyrimme selkiyttämään marssijärjestystä ja tukea tyttöpolun kehittämistä, valmennuspäällikkö Lalli Laaksonen summaa.

– Samaa käytäntöä suosittelemme myös yhteistyöseuroihimme.

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.