HIFK:n ja Kiekko-Tiikereiden Päiväkotikiertue – ”Maailman suurin jäähalli”

Tiistaina 24. marraskuuta Helsingin Jäähallin harjoitushallissa Elisa Areenalla vieraili tusinan verran uteliaita viisivuotiaita. Helsinkiläinen päiväkotiryhmä oli tullut osallistumaan HIFK:n ja Kiekko-Tiikereiden yhdessä järjestämään luisteluhetkeen.

– Tämä oli ensimmäinen yhdessä Tiikereiden kanssa järjestämämme Päiväkotikiertueen luistelutunti, toinen kiertueen vetäjistä Heini Artemakertoo.

Artema valmentaa HIFK:n U10- ja U11-joukkueissa nuoria ja toimii seuran järjestämän Calle Branderin kiekkokoulun ohjaajana.

Nyt Elisa Areenalla viihtyneet leikki-ikäiset pääsivät osallistumaan ammattilaisten vetämään jäätuokioon maksutta.

– Haluamme kannustaa lapsia innostumaan liikunnasta. Luistimet ja kypärä riittävät, me tarjoamme muun tarvittavan, Artema jatkaa.

Toinen Päiväkotikiertueen vetäjistä on Kiekko-Tiikereiden valmennuspäällikkö ja kiekkokoulun rehtori Pate Johansson.

– Opetamme lapsia touhuamaan ja leikkimään luistimet jalassa. Tiikerit on aiemminkin vetänyt vastaavia tunteja lapsille, mutta nyt halusimme yhdistää yhteistyöseurojen voimat, Johansson kertoo.

– Pari kuukautta sitten Heini soitti ja ehdotti, että tekisimme tällaisen vedon yhdessä. Maailman tilanne on vienyt kiekkokouluista lapsia ja nyt haluamme muistuttaa, että seuroissa on tällaista toimintaa.

Jäällä lapset kokivat onnistumisia sekä epäonnistumisia, mutta ilo ja aito innostus yhdistivät reippaita luistelijoita.

– Ensimmäinen ihmetyksen ja ilon aihe oli, kun astuimme halliin sisään. Tämä oli lasten mielestä maailman suurin jäähalli, yksi päiväkodin ohjaajista paljastaa.

Myös kiertueen vetäjät pitivät tapahtumaa onnistuneena.

– Kaikki kävivät jäällä, kukaan ei itkenyt ja leikeissä sekä peleissä oli paljon naurua, Johansson iloitsee.

Päiväkotikiertueen on tarkoitus jatkua vallitsevien olosuhteiden rajoissa heti ensi viikolla. Kiertueelle halutaan jatkoa ja tulevalle keväälle suunnitellaan seuraavia luistelutunteja.

Artema ja Johansson ovat itse kontaktoineet lähiseudun päiväkoteja, mutta kannustavat kiinnostuneita päiväkotiryhmiä olemaan myös suoraan heihin yhteydessä.

Heini Artema, +358 40 8468182, heini.artema@hifk.fi

Pate Johansson, +358 40 7548748, patrik.johansson@kiekko-tiikerit.fi

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.