HIFK vahvistaa tyttöjen U15 ikäluokan kausiohjelmaa kaudelle 21-22

HIFK:n tyttö- ja naispolulla tapahtuu taitovalmentajan nimityksen lisäksi muitakin muutoksia alkavalle kaudelle. Vielä kuluvalla kaudella lähes pelkästään kaksoisedustuspelaajista (= muiden seurojen edustajia) koostunut U15 tyttöjen joukkue tulee liittymään U18 tyttöjen ikäluokan pariksi ja nämä ikäluokat muodostavat yhteisen harjoitusryhmän toukokuun alusta alkaen. Aikaisempina kahtena kautena U18 tyttöjen kanssa parin muodostanut naisten Akatemia-joukkue harjoittelee jatkossa kahdesti viikossa omana ryhmänään ja kertaalleen U18 ikäluokan kanssa.

– Tällä muutoksella teemme tärkeää tulevaisuuden rakennusta nimenomaan valintavaiheen nuorten pelaajien eteen. Kun tyttökiekko on seurassamme vielä nuorta, tarvitsemme edelleen sekä kaksoisedustuspelaajia että IFK:n omia pelaajia molempiin peliryhmiin. Tämä on monelle pelaajalle askel kohti yhä tavoitteellisempaa harjoittelua, IFK:n tyttöjen junioripäällikkö Johanna Sandqvist kertoo.

ILMOITTAUDU MUKAAN VALITSEMASI JOUKKUEEN TOIMINTAAN TÄSTÄ LINKISTÄ!

U15 ikäluokan vastuuvalmentajaksi on nimetty tällä kaudella U12 tyttöjä luotsannut Mikko Lampi. Lampi on tuttu nimi myös IFK:n poikajoukkueista aikaisemmilta kausilta. U18 tyttöjä tulee luotsaamaan tälläkin kaudella valmentajana ikäluokassa toiminut Anu Levander. Avuksi Anulle tulee Sari Männikkö, joka toimii myös U12 tyttöjen vastuuvalmentajana alkavalla kaudella. Taitovalmentaja Martin Andler tulee toimimaan tyttö- ja naisjoukkueiden valmennustiimeissä kilpapolulla U15 tytöistä Liigaan.

– Nyt on oikea aika ottaa seuraava askel ja tarjota tytöille mahdollisuus harjoitella ja pelata omana joukkueenaan mukavassa ympäristössä ja laadukkaassa valmennuksessa. Pelaajana kehittyminen vaatii pitkäjänteisyyttä, oikeiden asioiden tekemistä oikeaan aikaan jokaisen harjoittelutausta ja biologinen kehitys huomioiden. Siksi on tärkeää, että pääsemme auttamaan yksilöitä eteenpäin jo hyvissä ajoin niin jäällä kuin fyysisten ominaisuuksien kehittämisen suhteen. Kun kyseessä on kuitenkin joukkuepeli, on yhteisöllisyyden merkitys myös erittäin suuri ja kiinnittyminen lajiin varmasti vain vahvistuu uudistuneen joukkuetoiminnan kautta, IFK:n Naisten päävalmentaja Saara Niemi sanoo.

Tämän lisäksi IFK tuo tarjontaan U8-tytöille oman pelijoukkueen.

– Viime joulukuussa olimme sopineet ensimmäisen pelitapahtuman U8:lle mutta korona tuli väliin ja pisti harrastustoiminnan poikki. Käynnistämme toiminnan uudelleen alkavalla kaudella ja mukana on jo useita kyseisen ikäluokan pelaajia, kertoo Sandqvist.

Naisten harrastejoukkue on menneillä kausilla pelannut alueen LIGHT-sarjaa ja sen lisäksi tarjontaan tullaan ensi kaudella lisäämään CLASSIC-sarjan pelijoukkue. Joukkuetta valmentavat Silja Arokari ja Tony Svensson. Uusina valmentajina mukaan liittyvät Minttu Kaasinen sekä Sami Sormunen, joka oli nostamassa IFK:n naisten joukkuetta Liigaan kaudella 2018-2019. Tällä muutoksella IFK pystyy tarjoamaan yhä useammalle tyttö- ja naispelaajalle mukavan harrastuspaikan.

HIFK:n naisten ja tyttöjen valmennusryhmät kaudella 21-22:

HIFK Naiset Liiga
Vastuuvalmentaja Saara Niemi +358 50 3389621
Valmentaja Christian Buchert
MV-valmentaja Tuukka Hämäläinen
Fysiikkavalmentajat Simon Dannapfel ja Margot Vander Ghinst

HIFK Naisten Akatemia
Vastuuvalmentaja Antti Borgenström +358 40 5879169
Valmentaja Jani Korhonen
MV-valmentaja Aleksi Kiviranta
Fysiikkavalmentaja Margot Vander Ghinst

HIFK Naisten Harraste
Vastuuvalmentaja Silja Arokari +358 45 1035503
Valmentaja Sami Sormunen

HIFK U18 Tytöt
Vastuuvalmentaja Anu Levander +358 45 3156865
Valmentaja Sari Männikkö
Fysiikkavalmentaja Margot Vander Ghinst

HIFK U15 Tytöt
Vastuuvalmentaja Mikko Lampi +358 50 3060799
Valmentaja Tony Svensson
Fysiikkavalmentaja Margot Vander Ghinst

HIFK U12 Tytöt
Vastuuvalmentaja Sari Männikkö +358 44 0833724
Valmentaja Minttu Kaasinen
Lajitaitovalmentaja Lennart Petrell
Fysiikkavalmentaja Margot Vander Ghinst

HIFK U10 Tytöt & U8 Tytöt
Vastuuvalmentaja Saara Tikkanen +358 44 2053726
Valmentajat Nora Svensson, Liisa Tikkanen

ILMOITTAUTUMINEN IFK:N TYTTÖ- JA NAISJOUKKUEISIIN ON KÄYNNISTYNYT

Ilmoittautua voi näihin joukkueisiin:

  • Naiset Akatemia
  • Naiset Harraste
  • U18 Tytöt
  • U15 Tytöt
  • U12 Tytöt
  • U10 Tytöt
  • U8 Tytöt

Gimmat Skulaa-kiekkokoulun ilmoittautuminen ensi syksylle käynnistyy vasta kun tämä kausi on kiekkokoulussa päätetty.

ILMOITTAUDU MUKAAN VALITSEMASI JOUKKUEEN TOIMINTAAN TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tiedustelut:
Tyttöjen junioripäällikkö (U12 ja nuoremmat)
Johanna Sandqvist
040 729 2704

Naisten päävalmentaja, GM (Naisten Liiga, Akatemia ja U18 tytöt)
Saara Niemi
050 338 9621

Tyttöjen taitovalmentaja (U15 – U18 Tytöt)
Martin Andler
040 501 7424

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hifk.fi.

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.