HIFK toistamiseen tyttökiekon kultaseuraksi

Jääkiekkoliiton vuosittain tyttökiekkoa edistäville seuroille järjestämän rekrytointikilpailun tulokset on julkaistu. HIFK ansaitsi Kultaseuran diplomin toisella kaudella peräkkäin. Kaudella 2019-2020 HIFK palkittiin Hopeaseurana.

– Kilpailussa mitataan seuran aktiivisuutta avointen tyttökiekkotapahtumien järjestämisessä, tyttöjen viikoittaisen harjoittelun järjestämisessä, osallistumista kansainväliseen Girls Global Game -tapahtumaan sekä valtakunnalliseen Mini Aurora Cupiin ja U10-U15 tyttöjen pelitoimintaan. Meillä on ollut se periaate että kaikkeen osallistutaan mitä järjestetään, sillä pääsee eteenpäin ja pelaajamäärät kehittyvät, HIFK:n tyttöjen junioripäällikkö Johanna Sandqvist kertoo.

HIFK:lla oli kaudella 22-23 noin 200 rekisteröityä tyttö- ja naisharrastajaa Naisten Liigasta Gimmat Skulaa-kiekkokouluun.

– Tässä kuussa meillä käynnistyy Gimmat Skulaa-kiekkokoulu ja elokuussa aloitimme joukkuetoimintaa myös TU8-ikäisten tyttöjen kanssa. Lisäksi Stadi Skulaa-monilajitoiminnan kehittäminen jatkuu yhdessä muiden IFK-lajien kanssa. Tällä hetkellä toiminnassa ovat mukana jalkapallo, käsipallo, voimistelu ja jääkiekko, mutta lisääkin on mahdollista ottaa. Visioimme kuuden lajin kokeilumahdollisuudesta yhden vuoden aikana kolmen kuukauden jaksoissa. Tavoitteena on ottaa monilajitoiminta osaksi TU8-joukkueen kausiohjelmaa, hän maalailee.

Gimmat Skulaa-kiekkokoulu alkaa 18.9. ja mukaan voi tulla kuka vain tyttö tai nainen 4-vuotiaasta ylöspäin. Ilmoittaudu mukaan tästä!

Lisätietoa tyttökiekosta ja Stadi Skulaa-monilajitoiminnasta:
johanna.sandqvist@hifk.fi / 040 729 2740

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.