HIFK Naisten Akatemiajoukkueen pelaajarunko koossa

HIFK Naisten Akatemiajoukkueen kauden 2020-2021 pelaajarunko on koossa. Viime kaudella, joka oli joukkueelle ensimmäinen laatuaan, Akatemia eteni varsinaiseen Naisten Mestikseen Mestis-karsinnan ja Liigan ristiinkarsinnan kautta. Ennen koronan tuomaa ”lock down:ia” sarjasijoitus Mestiksessä oli neljäs.

Joukkueessa nähdään jonkin verran vaihtuvuutta, mutta menneen kauden runko säilyy. Akatemian maalivahtiosastolle on kiinnitetty viime kaudella naisten Liiga-joukkueen vahvuudessa ollut, Akatemiassa kahdeksan ottelua pelannut maalivahti Mila Houni. Tyttöjen U18-joukkueesta (ent. B/C) löytyy myös hyvin reserviä ja kehityshaluisia pelaajia, joille osalle tuli jo viime kaudella kokemusta Mestis-peleistä.

Uusia seuran ulkopuolelta tulevia pelaajia ovat puolustajat Suvi Kortelainen (Viikingit), Milla Järvinen (Hermes), Tuuli Tallinen (KJT Haukat/KOOKOO) ja hyökkääjä Veera Huotari (Kärpät Akatemia).

HIFK:n Naisten Akatemian vastuuvalmentajana jatkava Antti Borgenström on iloinen joukkueen pelaajatilanteesta.

– Sopimustilanteemme on hyvä tällä hetkellä. Saimme pidettyä pelaajarungon kasassa, jonka päälle on hyvä jatkaa rakentamista. Nuorisomme on taas vuoden vanhempia ja menevät hurjaa vauhtia eteenpäin. Jatkosopimusten lisäksi, saimme kiinnitettyä laadukkaita ja eteenpäinpyrkiviä urheilijoita.

Naisten Liiga-joukkueen päävalmentajana toimiva Saara Niemi vastaa myös Akatemian ja U18 tyttöjen toiminnan kehittämisestä yhdessä joukkueiden päävalmentajien kanssa.

– Akatemia ja U18 -joukkueet ovat äärimmäisen tärkeitä pelaajapolullamme ja haluamme entisestään panostaa pelaajien kehitykseen näissä vaiheissa. Teemme arjessa paljon yhteistyötä joukkueiden sekä valmennuksen välillä, sillä on tärkeää, että meillä on yhtenäiset tavat toimia.

HIFK Akatemian kauden 2020-2021 sopimustilanne (7.7.2020)

Maalivahdit

Mila Houni 1998

Puolustajat

Milla Järvinen 2000

Riina Heikkilä 2001

Sara Kuuluvainen 2003

Maisa Kinnunen 2003

Emilia Sinitsyna 2003

Suvi Kortelainen 2003

Tuuli Tallinen 2006

Hyökkääjät

Anniina Koskinen 1991

Veera Huotari 1999

Emilia Malinen 2000

Janina Saari 2003

Nea Koskipalo 2003

Nellie Karlberg 2004

Fredrica Sundman 2004

Minna Aaltonen 2004

Erica Korhonen 2005

Erica Grönlund 2005

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.