HIFK ISHOCKEY RF:N JUNIORIT MUKAAN K-RYHMÄN LIIKE ON LÄÄKE -HANKKEESEEN

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi*. HIFK Ishockey rf:n juniorit liittyvät mukaan K-ryhmän Liike on Lääke -hankkeeseen kannustamalla lapsia ja nuoria liikkeelle yhdessä Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, muiden juniorijääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa.

Lasten ja nuorten liikkumattomuus on vakava haaste. Tutkimusten mukaan lähes 40 prosentilla lapsista ja nuorista fyysinen toimintakyky on mahdollisesti terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla**. Myös halu harrastaa urheilua on laskenut. ​Samalla perheet ovat entistä eriarvoisemmassa asemassa, mikä vaikuttaa lasten ja nuorten mahdollisuuksiin harrastaa. ​

K-ryhmän kauppiaat ovat tuttu näky jääkiekon SM-liigaseurojen tukijoina. Helsingin IFK:n SM-liigajoukkueen matkassa on K-Citymarket Ruoholahden kauppias Tero Huhtala.

”Olen iloinen, että yhteistyön myötä saamme laajennettua tukea myös junioritoimintaan. Nuorissa on tulevaisuus, joten yhteistyössä on voimaa”, kommentoi Huhtala.

”Tämä on erinomaisen tärkeä yhteiskunnallinen hanke ja konkreettinen tuki, joka kohdistuu suoraan harrastajillemme. K-ryhmä lahjoittaa HIFK:n junioreille yli 100 tuntia jääaikaa ja olemme iloisia, että saamme toimia hankkeen sanansaattajina”, kertoo HIFK:n seurajohtaja Tom Nybondas.

Hanke rakentaa uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen siten, että se kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä. HIFK:n kanssa tehdään esimerkiksi yhteistyötä, jossa joukkueet kertovat ulkojääkentistä PK-seudulla ja täten kannustavat perheitä liikkeelle ennen hiihtolomia.

”Liike on lääke parempaan elämään. Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna. Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä se muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, lajiliitot ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen”, kertoo K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

JVG laittaa jalat liikkeelle uudella biisillä 

Lajiliittojen lisäksi JVG on K-ryhmän yhteistyökumppanina innostamassa lapsia liikkumaan. JVG teki hanketta varten uuden LIIKE-nimisen biisin, joka sai inspiraationsa Liike on lääke -hitistä. Uusi kampanjabiisi on tarkoitettu kaikenlaiseen käyttöön liikkumisen ympärillä. Sitä saa soittaa vapaasti vaikkapa tapahtumissa – aina Huuhkajien ottelusta pihapeleihin tai koulun diskoon.

“JVG:n LIIKE-biisi tulee soimaan junnujoukkueittemme kotiotteluissa kaikkien yhteisenä tsemppibiisinä ”, kertoo Nybondas.

”Liikkuminen ja urheilu ovat olleet isossa roolissa läpi meidän molempien elämän. Keikkamatkoillakin sporttaamme aina kun on mahdollista. Haluamme olla liikkumisen sanansaattajia yhdessä K-ryhmän ja lajiliittojen kanssa. Tulkaa haastaa!” innostavat JVG:n Jare Brand ja Ville Galle.

*Liitu-tutkimus 2022

**Valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.​

Lue lisää: k-ryhma.fi/liikeonlaake​

Kuuntele LIIKE: https://open.spotify.com/track/1tcWd4oz8WqV1Q8UjMrxQV?si=x4emqMlbQF-WmzerHsjIPg&nd=1&dlsi=a679ec1e016545ab

#liikeonlääke #lol

Lisätietoja:

HIFK Ishockey rf., Tom Nybondas, seurajohtaja

tom.nybondas@hifk.fi

K-ryhmä, Heidi Jungar, VP, Brand & Content

+358 10 532 2228, heidi.jungar@kesko.fi

K-ryhmän viestintä (ma-pe klo 9–16)

+368 10 53 50200, viestinta@kesko.fi

Facebook

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.