HIFK aloittaa Malmilla lasten avoimet iltapäiväjäät

2.10.2024

HIFK Ishockey rf aloittaa lokakuussa lasten avoimet Liike on lääke -iltapäiväjäät Malmin jäähallilla. Matalan kynnyksen harrastustoimintaa edustava iltapäivätoiminta sisältää sekä ohjattua toimintaa että vapaata luistelua ja pelailua. K-ryhmä tukee iltapäiväjäiden järjestämistä.

HIFK:n uudet iltapäiväjäät alkavat 4. lokakuuta. Perjantaisin kello 15.45–16.45 järjestettävä ohjattu iltapäivätoiminta on tarkoitettu 6–11-vuotiaille lapsille – sekä jo jääkiekkoa harrastaville että lajista kiinnostuneille, joilla ei ole aiempaa pelikokemusta. Mukaan pääsee ensimmäiset 50 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Iltapäiväjäitä ohjaa kaksi HIFK:n ohjaajaa. Jää jaetaan eri alueisiin, joiden mukaan ohjelmassa on sekä ohjattua toimintaa että vapaata luistelua ja pelailua. Jotta pelaaminen sujuu mukavasti, luistinten ja jääkiekkomailan lisäksi mukaan tarvitaan kypärä ristikolla, kaulasuoja sekä jääkiekkohanskat tai paksut laskettelu- tai talvihanskat.

HIFK Ishockey rf:n seurapäällikkö Jari Riihinen iloitsee iltapäiväjäiden aloittamisesta:

”Lasten liikkuminen on meille todella tärkeää ja olemme iloisia, että voimme laajentaa matalan kynnyksen toimintaamme yhdessä K-ryhmän kanssa uusien iltapäiväjäiden merkeissä. Haluamme kannustaa kaikenlaiseen liikuntaan, ja iltapäiväjäille voikin osallistua ilman, että harrastaa jääkiekkoa. Hienointa olisikin, jos näiden myötä lapsi innostuisi ja aloittaisi uuden harrastuksen, mutta mukaan voi hyvin tulla vain kokeilemaankin”.

Uusi toimintamalli on osa K-ryhmän ja kumppaneiden Liike on lääke -hanketta, jonka tavoitteena on liikuttaa lapsia ja nuoria. Tavoitteellisen urheilun lisäksi hanke tukee matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja panostaa kannustamiseen sekä liikkumisen ilon löytämiseen. Hankkeen lähtökohtana on se, että vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi tutkimusten mukaan*. Tähän halutaan muutos.

HIFK liittyi mukaan hankkeeseen keväällä 2024 pilottikokeilun myötä, jossa K-ryhmä lahjoitti seuran juniorikiekkoilijoille noin 110 tuntia jääaikaa. Iltapäiväjäät ovat seuraava askel yhteistyössä. Liike on lääke -hanke tukee toiminnan jäämaksuja.

HIFK järjestää iltapäiväjäitä syyskaudella 2024 4.10.–20.12. ja kevätkaudella 2025 3.1.–25.4. Syyskauden hinta on 60 euroa ja se sisältää 12 osallistumiskertaa. Kevätkauden hinta on puolestaan 80 euroa sisältäen 17 osallistumiskertaa.

”Jääkiekko on arvokas harrastus. K-ryhmältä saamamme tuen avulla voimme järjestää iltapäiväjäät todella edulliseen hintaan, mikä mahdollistaa harrastamisen yhä useammalle”, Riihinen kertoo.

”Liike on lääke parempaan elämään. Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna. Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen”, kertoo K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

*Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa – LIITU-tutkimus sekä valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023 / Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen iltapäiväjäille: https://hifkjrs.myclub.fi/flow/courses/7765169

Lisätietoja yhteistyöstä:

HIFK Ishockey rf.
Jari Riihinen, Seurapäällikkö, +358 400 451281, jari.riihinen@hifk.fi

K-ryhmä
Heidi Jungar, VP, Brand & Sponsorships, +358 10 532 2228, heidi.jungar@kesko.fi
K-ryhmän viestintä (ma-pe klo 9–16)
+368 10 53 50200, viestinta@kesko.fi

 

Lue lisää hankkeesta: https://www.k-ryhma.fi/liikeonlaake

 

 


HIFK Ishockey rf.
Pohjoinen Stadiontie 4
00250 HKI

rf@hifk.fi