Allianssi

ALLIANSSI

HIFK Ishockey rf:n Allianssiin kuuluu yhteensä kahdeksan juniorikiekkoon panostavaa seuraa.

Allianssitoiminta alkoi jo kaudella 2003-2004, jolloin HIFK ja Helsingin Jääkiekkoklubi HJK aloittivat yhteistyön C2-ikäluokassa 1989-syntyneiden pelaajien kanssa. 

Kuluneen 16 kauden aikana allianssiseurojen määrä on kasvanut ja mukana on nyt HIFK:n lisäksi IFK Grankulla (GrIFK), HC Kirkkonummen Salamat, Helsingin Kiekko-Tiikerit, Sipoon Wolf, Red Wings (REDS) sekä tuoreimpana Karhu-Kissat. Ensimmäinen yhteistyöseura HJK ei ole enää mukana Allianssissa 1.5.2020 alkaen.

Allianssin seurat pyrkivät lähentämään toimintojaan monilla tavoin, mm. valmentajakerhojen kautta, joilla kehitetään juniorijoukkueiden valmennusta.

Tärkeä yhteistyön kohde on seurojen luistelu- ja kiekkokoulut, joiden avulla pyritään takaamaan riittävät harrastajamäärät.

Säännölliset urheiluvastaavien viikkopalaverit pitävät allianssiseurojen toiminnat mahdollisimman tasalaatuisina.

Tule mukaan kiekkokouluun

HIFK:n ensimmäinen porras lapsille jääkiekon pariin on Calle Branderin kiekkokoulu. Kiekkokoulu on tarkoitettu 4 – 6 -vuotiaille lapsille.
Mukaan pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet ilman taitovaatimuksia.

IFK:n Gimmat Skulaa- kiekkokoulun perusajatuksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla ja ihastua jääkiekkoon. Mukaan siis pääsevät kaikki luistelusta ja kiekkoilusta kiinnostuneet tytöt ja naiset ilman aiempaa jääkiekkokokemusta. Jääkiekossa edistyneemmät tytöt voivat siirtyä IFK:n tyttöjoukkueisiin, joita löytyy jokaisesta ikäluokasta aina naisten edustusjoukkueeseen asti.